25 april 2018

24 april 2018 om 16:14

Amersfoort

[Smart Swap Party Spring
[19:00Maanlander 14A
De Smart Swap Party Spring bij Peer in Amersfoort-Noord. 19.00-19.30 inloop en kleding inleveren. Men gaat naar huis met een aantal nieuwe kledingstukken en volop inspiratie voor nieuwe combinaties. Entree 20,00 euro inclusiefdrankjes, hapjes en goodiebag. Aanmelden via info@smart-styling.nl Na aanmelding en betaling kom je op de deelnemerslijst.

[Fotocursus Spiegelreflex
[19:00Leusderweg 210
Leer in twee avonden beter fotograferen met uw spiegelreflexcamera.

[Minicursus natuuracademei Vleermuizen
[19:30Schothorsterlaan 21
Op zwoele zomeravonden zie je ze soms vliegen. Jagend op insecten. Vleermuizen. Over deze vliegende zoogdieren gaat deze minicursus. We behadelen eerst binnen de theorie en gaan daarna buiten naar ze op zoek met een batdetector. De kosten bedragen 15,00 euro. Opgeven via cnme@amersfoort.nl

[Praktische waarneemcursus: De hemel van...
[20:00Schothorsterlaan 27 7
Ook gefascineerd door de sterrenhemel maar er niet toe gekomen om u hier in te verdiepen? Sterrenwacht Midden-Nederland organiseert een succesvolle praktische waarneemcursus "De hemel van…" van 3 avonden. De tweede avond op woensdag 9 mei. Meer info: https://bit.ly/2qqDnIW

[RootzStock & friends
[20:30Stadhuisplein 7
De afgelopen maanden stond RootzStock met een keur aan artiesten bij de Observant. Woensdag 25 april sluiten zij het POPservant-seizoen af met een speciale editie.

26 april 2018

Hoogland

[Digitaal Hulpplein in Dorpshuis de Neng
[10:00Engweg 7
Iedereen met vragen op digitaal gebied is welkom bij het inloopspreekuur van 10.00 uur tot 12.00 uur voor gratis hulp en advies. Neem uw eigen tablet, mobiele telefoon of laptop mee zodat de vrijwilligers u op uw eigen apparaat kunnen helpen. Denk eraan dat in sommige gevallen inlognaam en wachtwoord nodig zijn.

Amersfoort

[Vrijwilligers bijeenkomst
[15:00Paladijnenweg 275
We zijn op zoek naar enthousiaste en betrokken vrijwilligers voor de woongroepen in de koperhorst,waar ouderen met een dementie wonen. Als vrijwilliger kun je extra aandacht bieden wat zo nodig is. Wilt u informatie over dit vrijwilligerswerk en een rondleiding, dan nodigen wij u uit om naar deze informatiebijeenkomst te komen. U kunt zich aanmelden via de mail: w.polhoud@koperhorst.nl

Hoogland

[Koningsavond in Hoogland
[19:00Engweg 115
De avond voor Koningsdag is er veel te doen in Hoogland. In de overdekte manege aan de Engweg zie je demo's van turn- en trampolinevereniging NIKA Hoogland en optredens van dansschool A-Dance. Of bezoek de komische circustheatervoorstelling van Duo Diesel. Koningsavond start om 19.00 uur en wordt om 22.00 uur afgesloten met een vuurwerkshow.

Amersfoort

[Koningsavond op de Toren
[19:30Krankeledenstraat 30
Het is weer mogelijk om in de avond de toren te beklimmen.

[Tao Chang Healingavond
[19:00Nijverheidsweg-Noord 123-127
Heb je last van stress, pijn of andere fysieke ongemakken? Voel je je depressief of ga je door rouwverwerking heen? Zoek je naar een oplossing voor je relaties, werk of andere levensthema's? Kom dan op donderdagavond naar het Master Sha Tao Center en ervaar wat soul healing en Tao Chang healing is. Je ontvangt groepshealing en er worden demonstraties met Tao Chang healing gegeven. Entree vrij.

27 april 2018

Amersfoort

[Koningsdag De Nieuwe Stad 2018
[10:00Oude Fabriekstraat 20
Op Koningsdag is er van alles te doen in De Nieuwe Stad voor en door jong & oud. Het is een plek waar je verrast wordt door leuke hebbedingetjes en speelgoed op de kleedjes & kraampjes-markt, waar je spelletjes kan spelen en je kan proosten op de Koning.

Hoogland

[Koningsdag in Hoogland
[10:00Engweg 115
Op Koningsdag is er van alles doen op en rond het terrein van De Eemruiters aan de Engweg in Hoogland. Je vindt er een kinderkleedjesmarkt van maar liefst 2.000 vierkante meter, grote opblaasbare attracties, een springkussen, ponyrijden, live muziekoptredens en nog veel meer.

Amersfoort

[Oranje-rit Koningsdag
[10:30Schothorsterlaan 5
Een unieke optocht van oranje auto's van Paleis Soestdijk naar Paleis Het Loo. De Oranje-rit op Koningsdag voert langs een aantal koninklijke pleisterplaatsen in Midden-Nederland. Deelname is gratis en wie mee wil rijden, kan zich aanmelden via Facebook: Oranje-rit Koningsdag, of zich ter plekke aansluiten, onder het motto 'Hoe meer oranje op de weg, hoe meer vreugd!'

[Beachvolleybal Koningsdag
[11:00Krankeledenstraat 30
Op het Lieve Vrouwekerkhof vindt op Koningsdag voor de zesde keer het beachvolleybaltoernooi "King & Queen of the Beach" plaats. Het is een competitie voor jong en oud met leuke prijzen! Deelname per team bedraagt 15,00 euro. Voor meer info, check de Facebookpagina of stuur een mailtje naar guusjevanderhammen@gmail.com

[Tao Hands Workshop
[12:00Nijverheidsweg-Noord 123-127
Deze Tao Hands Workshop (Tao Hands 2) is een 3-daagse workshop die onderdeel uitmaakt van de opleiding tot Tao Hands Practitioner. Tijdens deze workshop worden Tao Hands overgedragen en leer je hoe je er op verschillende manieren mee kunt werken. Hiernaast komt het belangrijkste onderricht over soul power aan bod, wat je als Tao Hands Practitioner nodig hebt.

[SOUL MIND BODY ALIGNMENT WORKSHOP
[15:00Nijverheidsweg-Noord 123-127
Soul Mind Body Alignment gaat over het samenbrengen van je innerlijke wereld en de buitenwereld. Het gaat om eenheid in je ziel, hart, geest en lichaam, zodat je in harmonie kunt leven met de universele principes en wetten. Het gaat om balans brengen in je gezondheid, zodat je vanuit je hoogste kwaliteit kunt leven.

[Wandeling Berg en Dal
[15:00Stationsplein 41
Een mooie afwisselende wandeling van 11 km door de rustige en groene delen van de stad. De tocht wordt afgesloten met een vegetarisch driegangen diner.

28 april 2018

Amersfoort

[Repair Cafe Nieuwland
[10.00 Zeldertsedreef 2
Elke vierde zaterdag van de maand van 10.00 tot 13.00 uur in De Boerderij. Voor exacte data zie de website: wijzijnnieuwland.nl/
Contactgegevens: e-mail: janhuurdeman1@gmail.com (Jan Huurdeman)
Telefoonnummer: +31 (0)6 5109 0122 (Jan Huurdeman)

29 april 2018

Amersfoort

[Zingen in het Park
[11:00Bisschopsweg
Een bont gezelschap ontmoet elkaar om 11.00 uur bij de ingang van het park aan de Bisschopsweg. Voor songteksten met een gevarieerd repertoire wordt gezorgd. Afhankelijk van het aantal enthousiaste zangers en zangeressen splitsen we ons eventueel op in meerdere groepen. Het is een vrije inloop activiteit.

[KUNSTENAARSGESPREK - EXPOSITIE ZELFPORTRET
[15:00Coninckstraat 58
Een kunstenaarsgesprek in Galerie de Ploegh met Frits Nolte – zelf beeldend kunstenaar – praat met de exposanten Jeroen Brugman, Jeannet Klement en Maarten van der Laag.

30 april 2018

Amersfoort

[Vakantie activiteiten De Voetbalschool
[10:00Noordewierweg 35
De Voetbalschool organiseert aanstaande meivakantie verschillende activiteiten in Amersfoort en omgeving. Kinderen van 5 t/m 18 jaar kunnen voetballen op onderstaande locaties: - 30/4 t/m 2 mei: vv Hoogland - 1 t/m 3 mei: SC Hoevelaken - 2 t/m 4 mei: CJVV
Ga naar www.devoetbalschool.nl voor meer informatie.

[Amersfoortse Zwem4daagse
[17:30De Velduil 2
Wethouder Hans Buijtelaar geeft het startsignaal voor de Amersfoortse zwem4daagse in Amerena. Het is 10 jaar geleden dat dit zwemfestijn plaatsvond. Met de opening van sportcomplex Amerena brengt ZPC Amersfoort het evenement terug naar de stad. Van 30 april t/m 4 mei kan jong en oud (met min. zwemdiploma A) in Amerena baantjes komen zwemmen. Inschrijven: www.amerena.nl