TREFPUNTJES

23 april 2018 om 14:14

ZESDE GEBOD Op donderdag 26 april van 20.00 tot 22.00 uur is er in de pastorie van de Xaveriuskerk een inleiding van Niels Morpey, directeur vormingscentrum Beukbergen van de Diensten Geestelijke Verzorging bij de Krijgsmacht, over het zesde gebod: gij zult niet doden. De bijdrage is 3 euro, opgave via secretariaatscc@gmail.com.

GEBEDSVIERING Op vrijdag 4 mei van 18.00 tot 18.40 uur vindt in de Sint Ansfriduskerk een oecumenische gebedsviering plaats in verband met Dodenherdenking. De viering is een gezamenlijk initiatief van de Sint Ansfriduskerk en de protestantse wijkgemeenten in Amersfoort-Zuid. Burgemeester Bolsius zal bij de viering aanwezig zijn en spreken. Aansluitend kan men naar Kamp Amersfoort gaan om mee te lopen in de stille tocht naar Rusthof.

STILLE TOCHT De Vereniging Geloofsgemeenschap 't Zand houdt, in samenwerking met de Stichting Herdenkingsstenen Amersfoort, op 4 mei een stille tocht langs een aantal herdenkingsstenen in de binnenstad van Amersfoort. De tocht start om 19.45 uur vanaf de Xaveriuskerk aan 't Zand 29 en is om 20:30 uur afgelopen.

HERDENKINGSCONCERT Op 4 mei om 21.00 uur is er in de Franciscus Xaveriuskerk het herdenkingsconcert van de gemeente Amersfoort. De uitvoering is in handen van het Amersfoorts Vocaal Ensemble onder leiding van Jean-Pierre Gendrault. Op het programma staan werken van onder anderen Manneke, Duruflé en Purcell.