,,Behalve de bekende Weber Kettle staan hier alle verkrijgbare producten en accessoires van het merk
,,Behalve de bekende Weber Kettle staan hier alle verkrijgbare producten en accessoires van het merk", zegt Yorick Verbeek. Arjan Klaver

Barbecueën als levenstijl

24 april 2018 om 15:52

Echte fanaten laten zich niet tegenhouden door het weer

AMERSFOORT Soms ontstaan perfecte producten uit ongewone ideeën. Zo krijgt George Stephen het idee een scheepsboei om te vormen tot een kogelvormige barbecue. Hij zaagt de bol in tweeën, gebruikt het onderste deel als ketel, plaatst er drie poten onder om hem stabiel te maken en gebruikt het bovenste deel als deksel. „Na deze eerste Bar-B-Kettle zouden er nog vele volgen. Tegenwoordig worden per dag duizenden van deze barbecues geproduceerd."

Arjan Klaver

Dit zegt Yorick Verbeek. Hij is behalve grillmaster ook bedrijfsleider van de Weber Original Store in Amersfoort, een experience center van de wereldwijde marktleider op het gebied van barbecues, buitenkeukens en bijbehorende accessoires. Weber heeft een belangrijke bijdrage geleverd om het barbecueën in ons land te labelen als een levensstijl.

ONTWIKKELING En de ontwikkeling is snel gegaan. Dit merk is immers nog geen dertig jaar geleden hier aan land gekomen. Barbecueën in de achtertuin met vrienden, kennissen of buren is uiteraard gezelligheid ten top. Echte barbecuefanaten laten zich ook niet tegenhouden. Zij barbecueën gewoon het hele jaar door. De winterbarbecue heeft nu plaatsgemaakt voor de zomereditie. Wie de Weber Original Store bezoekt, zal werkelijk zijn of haar ogen uitkijken.

,,Behalve de bekende Weber Kettle staan hier alle verkrijgbare producten en accessoires van ons merk, zoals de robuuste gasbarbecues of de compacte gasgrill die een perfecte metgezel is voor onderweg op weg naar het vakantieadres. Ook vind je hier elektrische barbecues met of zonder onderstel. Neem bijvoorbeeld de Pulse 1000 & 2000 elektrische barbecues. Dit is de eerste barbecue waarin slimme technologie is verwerkt. Deze barbecue tilt het barbecueën met gemak naar een hoger niveau en geeft uw maaltijden net dat beetje extra. Dankzij de vooruitstrevende, elektronische temperatuurregeling en geïntegreerde, slimme iGrill-technologie waait de heerlijke geur van barbecue en gegrild voedsel niet van balkon naar balkon, tot de hele stad er naar ruikt."

WORKSHOPS ,,Zo heeft dit experience center ook een Weber Grill Academy voor workshops waar je onder begeleiding van een echte grillmaster de perfecte BBQ gerechten leert maken. Leuk voor consumenten maar ook voor bedrijven: voor zowel kleine als grote groepen. Zo leert de liefhebber alles over het betere barbecueën en krijgen zij bovenal allerlei nuttige tips over grillmethodes. Of het nu vlees is, vis of een pizza, het resultaat is tongstrelend. En na afloop kan men de favoriete accessoires of barbecue aanschaffen. Kom naar de Weber Original Store & Grill Academy en ervaar de ultieme barbecuebeleving waarin de consument zelf de hotspot is. Zie, proef en ervaar het echte barbecueën!"

a        [Weber Original Store, Kaliumweg 10a, 3812 PT Amersfoort, 0?33 3036 536, www.weber.com, info@bbq-experience-centers.nl