Larry Koelewijn wil een ruime en overzichtelijke showroom maken aan de Soesterweg.
Larry Koelewijn wil een ruime en overzichtelijke showroom maken aan de Soesterweg. Arjan Klaver

Bike Totaal in Soesterkwartier

23 april 2018 om 18:18

'Een fiets is een modeaccessoire geworden'

AMERSFOORT Het ondernemerschap van het drietal Larry Koelewijn, Jan Huigen en Marcel Muijs kwam in een hogere versnelling toen de Spakenburgers de kans aangrepen om Fiets-Inn Van de Bunt in Amersfoort over te nemen. Frits van de Bunt besloot na 45 jaar met zijn zaak te stoppen in het Soesterkwartier. Het is inmiddels de derde fietsenzaak onder de naam Bike Totaal Steven Koelewijn.

Arjan Klaver

,,De overname wil niet zeggen dat we stoppen met het fietsenmerk Rih dat in deze wijk wereldberoemd is." Dit zegt Larry Koelewijn in de pas verworven fietsenwinkel. Na de verbouwing, die komende oktober start en in februari is afgerond, introduceren zij een eigentijds winkelconcept: shop-in-shop. ,,Het is geheel naar het voorbeeld van onze winkel in Bunschoten Spakenburg", aldus Koelewijn. ,,De bromfiets- en scooterafdeling zijn weliswaar onder hetzelfde dak geplaatst maar vormt een aparte discipline. De klant zal in februari een apart deel aantreffen dat ingericht is voor de verkoop en het onderhoud van scooters. Het andere deel is bestemd voor het Bike Totaal-concept. En daar hoort uiteraard ook verkoop en onderhoud bij. De showroom zal ruim en overzichtelijk ingericht zijn. Zoals ik al eerder vertelde, blijven we uiteraard vertegenwoordiger van het merk Rih. Een Rih-fiets is een klasse apart. Ze vertegenwoordigt sinds 1921 trots het Nederlandse vakmanschap; vele kampioenen kwamen over de streep met dit Amsterdamse fietsmerk. Tot op de dag van vandaag is handwerk een belangrijk onderdeel. In haar range zijn diverse modellen, met of zonder trapondersteuning."

CORTINA ,,Daarnaast hebben we merken als Gazelle, Sparta en Batavus, evenals brandspots van het Nederlandse fietsenmerk Cortina. Dit merk is populair onder voornamelijk de jongere doelgroep. Vooral scholieren en studenten omarmen de Cortina omafietsen. En dat is ook niet vreemd, want een fiets is een modeaccessoire geworden. Iedereen zoekt een fiets die past bij zijn of haar lifestyle. Cortina weet daar goed op in te spelen door hippe fietsen aan te bieden. Niet voor niets is het credo van dit merk 'fietsen is fashion'. Vanzelfsprekend hebben we ook een complete range met elektrische fietsen in verschillende prijscategorieën en uitvoeringen. Denk aan elektrische fietsen met een voor-, midden- of achtermotor."

WERKPLAATS Koelewijn vervolgt enthousiast: ,,Achter in onze winkel hebben we de werkplaats. Ambacht mag gezien worden. Servicegerichtheid is een focus die wij in onze werkplaats bieden. Heb je pech, dan hebben we altijd een oplossing en mocht de reparatie langer duren, dan staat er een leenfiets klaar. Kijk, wij verkopen namelijk niet alleen een fiets, maar ook echt fietsplezier. Kom eens langs zou ik zeggen. Petra Koelewijn, mijn zus, is bedrijfsleidster in de winkel aan de Soesterweg en heet iedereen van harte welkom."

a        [Bike Totaal Steven Koelewijn, Soesterweg 273-277, 3812 AJ Amersfoort, Tel. 033 737 02 72, www.biketotaalamersfoort.nl, info@biketotaalamersfoort.nl