Joop de Keijzer columnist van De Stad Amersfoort, brugwachter en havenmeester.
Joop de Keijzer columnist van De Stad Amersfoort, brugwachter en havenmeester. Rinus van Denderen
Column

2022

12 januari 2022 om 10:30 Column

Wat staat ons te wachten in dit kersverse nieuwe jaar? De vele bossen bloemen in huize De Keijzer hebben hun glans inmiddels verloren, alleen de amaryllissen staan er nog redelijk bij dus die prachtige bloemen laten we effe staan. Het Biedermeier boeket van het stadhuis heeft lang op tafel staan pronken maar is vandaag met pijn in ons hart respectvol met ceremonieel vertoon in de gft bak beland.

De vraag die uw stukkiesschrijver, heeft dry-januari twee dagen volgehouden, nu weer volop bezighoudt; ‘Krijgen we de komende maanden weer genoeg ruimte om evenementen, recepties, tentoonstellingen, theatervoorstellingen en jubilea te organiseren?’ Mogen verjaardagen, geboortes, examenfeestjes en binnenkort gemeenteraadsverkiezingen zonder beperkingen worden gehouden.

Lees al regelmatig dat lijstaanvoerders van diverse politieke partijen zich warmlopen om op 14, 15 en 16 maart verkiezingen onder de aandacht te brengen. Las in dit prachtblad dat nieuwe (lokale) partijen zich laten registeren waaronder ‘Partij voor de Dieren’ en, geen geintje! ‘Zwarte Piet is Zwart’. Ben benieuwd naar het verkiezingsprogramma van ‘Sint’ Gimo Baram en wat voor verrassingen uit de zak van Sinterklaas komen.

Wat mij opvalt, er is geen partij voor de ouderen meer. Er wonen duizenden veteranen, vitale senioren en krasse knarren in Amersfoort die nu niet zijn vertegenwoordigd door een lokale partij. Als er zo’n partij zich meldt onder welke naam zou deze dan op het stembiljet prijken. Zouden er aansprekende kandidaten op de lijst staan. Met veel genoegen en een vette knipoog laat ik mijn fantasie de vrije loop. ‘Keijzer op1’ (KOE), ‘Krasse Knarren Partij’ (KKP), ‘Oud en Wijs’ (OEW), ‘Oudere Burger Partij’ (OBP), ‘Ouwe Lullen Amersfoort’ (OLA), ‘Kunstgebitten in de Raad’ (KIDR), ‘Jouw Grijs Amersfoort’ (JGA) of ‘Amersfoortse Veteranen Partij’ (AVP). Geschikte kandidaten in overvloed. Ik kan er hier echter maar een beperkt aantal noemen dus wees niet teleurgesteld als je niet in dit rijtje wordt genoemd. Kandidaat-raadsleden die binnenkort worden benaderd zijn onder andere Guido de Wijs, Raphaël Smit, Koos Voogt, Arjeh Kalmann, Fons Asselbergs, Jan-Willem van Lieshout, Hans van Helden, Peter de Langen en Ali Serik. De vrouwelijke kandidaten zijn al op de hoogte van hun kandidaatsstelling, krijgen verkiesbare plek op de lijst. Albertine van Vliet, Bets Beltman, Grace Tanamal, Sigrid van der Hoeven, Rita en Bettie van Plateringen, Joke Sickmann (gaat weg bij de SP), Nynke Geertsma en Gul Dolap. Hans Vahstal heeft toegezegd de partij financieel te ondersteunen. Jullie zien een mooi evenwicht tussen dames en heren. 

Tot slot is mijn grootste wens voor 2022 dat als verjaardagscadeau op 14 januari de versoepelingen ingaan zodat ik mijn verjaardag kan vieren met al mijn dierbaren om me heen en er stevig geknuffeld mag worden op deze historische datum in 2022! 

Joop de Keijzer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie