Elke dag zijn een paar vrijwilligers aanwezig in de Heilig Kruiskerk om mensen te ontvangen en een hart onder de riem te steken.
Elke dag zijn een paar vrijwilligers aanwezig in de Heilig Kruiskerk om mensen te ontvangen en een hart onder de riem te steken. Baptistengemeente Amersfoort

‘Booster voor je ziel’: Baptisten bieden bemoediging tijdens lockdown

10 januari 2022 om 13:00 Religie

AMERSFOORT Onder het motto “Booster voor je ziel” steekt de Baptistengemeente Amersfoort inwoners van de stad, en in het bijzonder inwoners van Kruiskamp, een hart onder de riem tijdens de zoveelste corona-lockdown. Het kerkgenootschap zet daarmee de Heilig Kruiskerk die ze sinds 1 december huren, in voor haar directe omgeving. De ‘Booster voor je ziel’, wil zeggen dat mensen elke dag tussen 14.00 uur en 16.00 uur welkom zijn in de Heilig Kruiskerk aan de Liendertseweg 46, voor een kopje koffie, een babbeltje, een momentje van bezinning of gewoon om even te zitten en te luisteren naar wat mooie muziek. ,,Wanneer mensen dat willen spreken we bemoedigende woorden over ze uit. In kerkelijke taal noemen we dat ‘een zegen”, vertelt Peter Kruijt, voorganger van de Baptistengemeente. ,,Vanzelfsprekend houden we ons daarbij aan de bekende corona-maatregelen.” 

Elke dag zijn een paar vrijwilligers aanwezig om mensen te ontvangen en een hart onder de riem te steken. ,,Daar is inderdaad behoefte aan”, beaamt Kruijt. ,,We hebben tussen kerst en nieuwjaar proefgedraaid, zonder daar ruchtbaarheid aan te geven. Toen al kwamen er elke dag mensen langs die wel een oppepper kunnen gebruiken.” De lockdown veroorzaakt angst, versterkt eenzaamheid en jaagt depressieve gevoelens aan. ,,Dat merken we in onze eigen kring, maar speelt natuurlijk overal. Een mens leeft van meer dan van brood alleen, zo staat geschreven. Hoe langer de crisis duurt, hoe belangrijker zorg voor de ziel wordt, denken wij. Daarom hebben we besloten dit initiatief nog een poosje te verlengen, en het wat meer onder de aandacht te brengen”, aldus Kruijt.

De Baptistengemeente huurt sinds 1 december vorig jaar de Heilig Kruiskerk van de Rooms Katholieke Parochie en is bijzonder blij met deze vaste stek. ,,We hebben bijna 26 jaar op zondag een ruimte gehuurd voor onze diensten. Daardoor is onze kerk tot nu toe vooral een ‘moment’ geweest. Nu hebben we een permanente eigen locatie en is onze gemeente ook een plek waar je naar toe kunt gaan.”
Daarmee hopen de Baptisten voor de wijk Kruiskamp en voor de stad meer van betekenis te kunnen zijn. De komende tijd gaan ze gesprekken aan in de wijken in de stad om te zien hoe ze kunnen aansluiten op behoeftes.

Over de Baptistengemeente Amersfoort
De Baptistengemeente Amersfoort is een protestantse geloofsgemeenschap die op de kerkelijke kaart een positie inneemt tussen de traditionele kerken enerzijds en de Evangelische en Pinksterkerken anderzijds. In Amersfoort telt de gemeenschap zo’n 600 leden, waarvan 200 kinderen. De geloofsbeleving is persoonlijk, de omgangsvormen en liturgie zijn informeel en de organisatie is bottom up. De leden van de kerk bepalen samen de koers. De leden van de kerk bepalen samen de koers.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie