Afbeelding
Politie.nl

Elektrische kinderstepjes en hoverkarts door viertal uit bedrijfsinbraak gestolen

15 december 2021 om 08:45 Inbraak

AMERSFOORT Een stel inbrekers wist via het dak de opslag van een bedrijfspand in Amersfoort binnen te dringen en zo honderd dozen met elektrische kinderstepjes en hoverkarts te stelen. De totale waarde van de buit bedraagt vele tienduizenden euro’s, meldt de politie in opsporingsprogramma Bureau Hengeveld.

De inbraak vond plaats in de nacht van 18 op 19 augustus bij een bedrijf aan de Xenonweg in Amersfoort. Op bewakingsbeelden was te zien hoe de mannen rond 23.00 uur een verkennend rondje over het terrein maakten. Rond 2.30 uur kwamen ze terug. Met een ladder klommen ze het dak op en maakten daar een gat waardoor ze naar binnen gingen.

Via de ladder lieten ze de dozen met stepjes en driftkarts naar beneden zakken. Dat ging niet altijd even zachtzinnig. Ze laadden de dozen in een witte bestelbus waarmee ze het terrein verlieten.

De vier mannen hebben allemaal een lichte of licht getinte huid en een normaal postuur. Verdachte 1 droeg een lichtgrijze capuchontrui met lichte broek en donkere schoenen, verdachte twee droeg een donkere capuchontrui met een licht logo op de mouw en donkere broek en schoenen. Verdachte drie droeg een donkergroene jas met camouflagebroek en ook donkere schoenen, maar met een witte zoolrand. Op een ander beeld (www.destadamersfoort.nl) is deze verdachte te zien met een donkerblauwe capuchontrui. Waarschijnlijk heeft hij zijn jas dus uitgetrokken. Verdachte 4 heeft donker kort haar, aan de zijkanten opgeschoren, een donkere trui, donkere broek en witte handschoenen.

Mensen die deze personen herkennen of weten wie er achter deze inbraak zitten, worden gevraagd te bellen met de tiplijn: 0800-6070 of met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of het digitale tipformulier. Ook hoort de politie graag van als iemand na 19 augustus een dergelijke step of hoverkart voor een ‘net iets te schappelijke prijs’ is aangeboden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie