Afbeelding
Gemeente Amersfoort

Ruim 60 nieuwe fietsprojecten in de regio Amersfoort

9 december 2021 om 17:15 Politiek

AMERSFOORT De komende tien jaar worden in de regio Amersfoort ruim zestig nieuwe fietsprojecten uitgevoerd in de regio Amersfoort. Hiervoor ondertekenden de Provincie Utrecht en zeven Utrechtse gemeenten donderdag 9 december een intentieovereenkomst. 

De ondertekening vormde het startsein voor de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Soest en Woudenberg om samen te werken aan de verbetering van het fietsnetwerk en de fietsveiligheid. Hierbij ontvangen zij praktische en financiële steun van de provincie Utrecht. Middels dit samenwerkingsverband willen de gemeenten de bereikbaarheid binnen de provincie vergroten en een gezonde levensstijl promoten. 

VOORBIJ DE GRENS De betrokken gemeenten werken komende jaren onder meer aan het asfalteren van fietspaden, het aanleggen van fietsstraten en het veiliger maken van rotondes. Om het regionaal fietsnetwerk te verbeteren is het belangrijk dat gemeenten ook samenwerken. Een fietsroute stopt immers niet bij een gemeentegrens. 

Een voorbeeld hiervan is een nieuwe fietsverbinding van de Koningsweg in Soest naar de Hilversumsestraatweg in de gemeente Baarn. Beide gemeenten trekken hierin samen op. De gemeente Baarn legt een nieuw fietspad aan en de gemeente Soest verbreedt het bestaande fietspad langs de Koningsweg, tussen de Jachthuislaan en de Beckeringhstraat tot een tweerichtingsfietspad. Met een verbeterde fietsoversteek op de Beckeringhstraat. 

INFORMATIE Beide projecten worden naar verwachting in 2022 uitgevoerd. Meer informatie over het project is te vinden op www.amersfoort.nl/nieuws/ruim-60-nieuwe-fietsprojecten-in-de-regio-amersfoort.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie