Afbeelding
Altis

Altis doneert geldbedrag aan DierenPark Amersfoort

1 december 2021 om 18:54 Verenigingen

AMERSFOORT Gert Koudijs, voorzitter van atletiekvereniging Altis, heeft woensdagmiddag een cheque van 10.000 euro overhandigd aan Astrid Wassenaar, algemeen directeur van DierenPark Amersfoort. De Amersfoortse atletiekvereniging bestond vandaag 60 jaar. Ter gelegenheid van dat jubileum zijn het afgelopen jaar allerlei activiteiten georganiseerd waarmee het bedrag kon worden opgehaald.

,,Binnen de geldende coronamaatregelen konden de ruim 1100 Altisleden deelnemen aan diverse feestelijke, sportieve activiteiten”, legt Koudijs uit. ,,Het opgehaalde bedrag is bijeen gebracht door leden, ouders, opa’s en oma’s. Mooi dat wij als Amersfoortse vereniging ‘ons’ dierenpark dit steuntje kunnen geven”. 

GEADOPTEERD In haar jubileumprogramma heeft Altis het dierenpark ‘geadopteerd’. Als steuntje in de rug in deze coronatijd, waarin het dierenpark een groot deel van het jaar de deuren moest sluiten. 

,,Wij zijn erg blij met dit initiatief. Net als voor veel andere instellingen is corona voor ons een moeilijke tijd”, zegt Wassenaar. ,,Met deze bijdrage kunnen we een nieuw voedersysteem kopen waarmee we onze giraffen op hoogte en op meerdere plekken kunnen worden gevoerd. Dit systeem bevordert het welzijn en het verblijfsgebruik van de dieren. De dieren worden gestimuleerd om meer te lopen naar de voerdersystemen en zijn dus actiever. Dat past natuurlijk mooi bij atletiekvereniging Altis.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie