De entree van begraafplaats Rusthof.
De entree van begraafplaats Rusthof. Jeroen de Valk

Seance bij kindergraven was ‘van zes individuen’

30 november 2021 om 13:31 Overig

AMERSFOORT (ANP) De gemeente Amersfoort zegt geen informatie te kunnen geven over de groep mensen die op 11 september een seance-achtige bijeenkomst zou hebben gehouden bij kindergraven op begraafplaats Rusthof in die stad. De ouders van twee overleden kinderen willen graag meer duidelijkheid over de inhoud van de seance. Dit omdat de vrouw van het stel psychisch lijdt onder het gegeven dat de paranormale groep wellicht contact heeft gezocht of gehad met een van haar dode kinderen.

In een kort geding in de rechtbank Utrecht vroeg het echtpaar de gemeente dinsdag om op z’n minst een naam van de organisatie achter de bijeenkomst te geven, zodat er duidelijkheid kan komen over wat zich daar die avond heeft afgespeeld. De gemeente Amersfoort zegt dat de groep echter uit zes individuen bestaat, waar geen organisatie achter zit. Bovendien heeft de gemeente een onderzoek naar de seance overgedragen aan de Nationale Ombudsman, die op 17 december met een rapport over de zaak komt.

De groep van zes mensen hield in september op het kindergedeelte van de begraafplaats een seance om ‘spirituele energieën te onderzoeken van overledenen’. Ze hadden daarvoor toestemming van de directie van de begraafplaats. De zaak zorgt ondanks brieven met uitleg voor veel onrust in Amersfoort. De seance kwam aan het licht doordat de vader van een overleden kind een videocamera vond op Rusthof. Daarop stonden filmpjes van de mensen met vermeende paranormale gaven bij onder andere een kindergraf, buiten de openingstijd van de begraafplaats

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie