Fred de Bas.
Fred de Bas. Joost Pieterse
De Specialist

‘Je kansen vergroten op een krappe woningmarkt’

27 oktober 2021 om 12:32 Zakelijk

AMERSFOORT De woningmarkt is niet eenvoudiger geworden. De krapte in het huizenaanbod heeft aankopen lastiger gemaakt. Lastiger maar niet onmogelijk. Fred de Bas, makelaar in en om Amersfoort weet je kansen te vergroten op de krappe woningmarkt.

,,De waarde van je huidige woning is mede bepalend met welk budget je een andere woning gaat zoeken. Juist in deze tijd is er vaak meer overwaarde in de bestaande woning dan wordt gedacht en dat biedt nét andere perspectieven. Financieel advies is dan nodig voor het bepalen van het budget waarmee kan worden gezocht. De aankoopmakelaar helpt bij het bepalen van de waarde van je woning en vaststellen van het budget en kan je helpen bij de keuze voor de hypotheek. Zo kan je bij het uitbrengen van een bod snel bepalen wat dat bod wordt omdat je financiële basis al bekend is.”

Bekendheid met de lokale markt vergroot de kans op het succes in het zoeken naar een andere woning en een aankoopmakelaar kent de lokale markt

LOKAAL ,,Bekendheid met de lokale markt vergroot de kans op het succes in het zoeken naar een andere woning. Een aankoopmakelaar kent de lokale markt, weet vaak welke huizen te koop komen en kan snel via de juiste wegen contact maken. De aankoopmakelaar kost geld en levert ook weer geld op. Onderhandelen over voorwaarden en de prijs doet een makelaar regelmatig waardoor je niet meer betaalt voor een andere woning dan nodig is. Indien er een aankoopmakelaar betrokken is, weet de verkopende partij dat er serieus wordt gezocht en dat geeft al een vertrouwde basis voor verdere gesprekken.”

,,Het bepalen van de juiste onderhandelingsstrategie doe je met een aankoopmakelaar gemakkelijker dan wanneer je als leek alleen staat voor zo’n belangrijke beslissing. Ook weet een lokale aankoopmakelaar je alles te vertellen over de omgeving en toekomstige buurt. Lokale informatie van je aankoopmakelaar is veel meer dan alleen hulp bij de werkelijke koop.”

Vooraf vaststellen welke concessies je wilt doen helpt bij de aankoop. Een woning vinden die voldoet aan al je wensen is onrealistisch

CONCESSIES ,,Vooraf vaststellen welke concessies je wilt doen helpt bij de aankoop. Een woning vinden die voldoet aan al je wensen is onrealistisch. Zoek je de ideale plek of toch een huis waaraan je weinig of niets hoeft te verbouwen? Dan is het goed om je een beeld te vormen van de nieuwe situatie. Een prioriteitenlijstje kan hiervoor heel handig zijn. Een lijstje dat zich niet beperkt tot een nieuwe keuken of badkamer maar met je aankoopmakelaar op maat gemaakt kan worden.
Veel bezichtigen geven meer informatie om te veel en ongewenste concessies te voorkomen.”

INFORMATIE ,,Bij Fred de Bas Makelaardij kun je terecht voor een vrijblijvend adviesgesprek.
Zo krijg je snel inzicht over begeleiding bij aan- of verkoop van je woning. Want bij een belangrijke beslissing ga je niet over één nacht ijs.”

Fred de Bas Makelaardij
Tel. 033-3038907
www.freddebas.nl
info@freddebas.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie