Afbeelding
Pixabay

Datalek na cyberaanval op Auris Professor Groenschool

7 oktober 2021 om 11:38 Misdaad

AMERSFOORT De Auris Professor Groenschool aan de Hooglandseweg-Noord is getroffen door een cyberaanval. Dit is ontdekt op woensdagmorgen 29 september. 

,,Direct na de aanval zijn beveiligingsmaatregelen genomen. Samen met een externe specialist heeft Auris een grondig onderzoek ingesteld naar het incident. Hiermee zijn de eventuele gevolgen van deze aanval in kaart gebracht. Uit dit onderzoek blijkt dat er gegevens zijn buitgemaakt via een van onze servers.”

Het gaat voornamelijk om bedrijfsgegevens van Auris en in beperkte mate om soms verouderde gegevens van medewerkers en cliënten over de periode 2004 tot 2021, meldt de onderwijsinstelling. ,,Voor het grootste deel gaat het om gegevens die geen hoog risico inhouden. In enkele gevallen is er sprake van gegevens waaraan mogelijk wel een hoger risico is verbonden. De komende periode nemen we rechtstreeks contact op met de betreffende medewerkers en cliënten.”

Er is door de school aangifte gedaan van de diefstal en medewerkers staan in contact met de politie. Ook zou inmiddels melding zijn gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie