Afbeelding
DierenPark Amersfoort

Geslacht van twee jonge rode panda’s bekend in DierenPark Amersfoort

30 september 2021 om 14:01 Dieren

AMERSFOORT Het geslacht van de twee onlangs geboren rode panda’s is bekend: een mannetje en een vrouwtje. ,,Er leven nu twee vrouwelijke en twee mannelijke panda’s in DierenPark Amersfoort”, vertelt dierverzorger Mirthe Wesbonk. ,,Het gaat hartstikke goed met de pandajongen. Zij groeien als kool. De panda’s verblijven nu nog bij hun moeder in het nest, maar kunnen elk moment naar buiten gaan.”

,,De dieren werden begin juli geboren. Nu waren de jongen oud genoeg om hen te wegen, vaccineren, seksen en chippen. Dat chippen vindt plaats, zodat wij in de toekomst snel kunnen achterhalen wat de medische geschiedenis is van het dier”, legt Mirthe uit. Hoewel panda’s zich veelal in de boomtoppen bevinden, vindt de paring vaak op vaste grond plaats.

OORSPRONG De dieren komen van oorsprong voor op de hellingen van het Himalayagebergte in Azië. Met hun pluizige vacht en donkerbruine ogen, hebben zij een grote aantrekkingskracht op mensen en zijn zij erg populair als huisdier. Veel mensen halen dan ook een panda in huis. Ook door stroperij en bomenkap leven er nog maar 10.000 rode panda’s in het wild. Het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund steunt daarom het Red Panda Network dat de plaatselijke bevolking traint om woudwachter te worden. Deze ‘woudpolitie’ houdt controle in het leefgebied van de panda. Mirthe: ,,Omdat het helaas niet goed gaat met de soort in hun oorspronkelijke leefomgeving, zijn wij juist daarom extra blij met deze dubbele pandageboorte in DierenPark Amersfoort.”


Bron: DierenPark Amersfoort

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie