Met Vertels & Vaarwels Uitvaartverzorging biedt Jacqueline Boschman een unieke combinatie aan in de uitvaartwereld.
Met Vertels & Vaarwels Uitvaartverzorging biedt Jacqueline Boschman een unieke combinatie aan in de uitvaartwereld. Vertels & Vaarwels
Ondernemer in beeld

‘Afscheid nemen op je eigen manier’

9 oktober 2021 om 11:15 Zakelijk

AMERSFOORT Met Vertels & Vaarwels Uitvaartverzorging biedt Jacqueline Boschman een unieke combinatie aan in de uitvaartwereld. Zij is spreker bij afscheid én uitvaartverzorger. Je kunt haar voor beide diensten of apart inzetten. Met ‘Vertels’ brengt Jacqueline tijdens de afscheidsbijeenkomst verbinding en troost door met bezieling het unieke verhaal van de overledene te vertellen dat zij bij de familie in een persoonlijk gesprek ophaalt. Want elk mens laat een uniek verhaal achter vindt zij.

Met ‘Vaarwels’ verzorgt Jacqueline de volledige uitvaart, vanaf de telefonische melding van overlijden tot en met de afscheidsbijeenkomst. Een vertrouwd gevoel bij de uitvaartverzorger die jou begeleidt in die intense week rondom het afscheid is belangrijk.

Vaak zie je een overlijden aankomen, gaat er een weg aan vooraf bij ziekte of dementie. Of wil je je afscheidswensen in grote lijnen vastleggen als ontlasting voor je nabestaanden. Een voorbereidend gesprek waarin je in een rustige sfeer open kunt praten over je wensen is heel waardevol. Waar mag het afscheid plaatsvinden? In een aula of liever op een eigen gekozen plek. Wil je de natuur erbij betrekken? Is een begrafenis op een natuurbegraafplaats dan meer iets voor jou? Veel mensen weten niet wat er allemaal mogelijk is, Jacqueline inspireert graag en reikt ideeën aan. 

INSPIREREN Zoals bijvoorbeeld in het geval van een jonge vrouw die Vertels & Vaarwels mocht begeleiden. ,,Jacqueline, ik heb slecht nieuws gekregen vertelt de jonge vrouw, ik ben 31 jaar en uitbehandeld. Mijn ouders willen nog niet over mijn uitvaart praten. Het is nog te rauw, maar ik wil niet dat alles straks op hun schouders neerkomt. Ik wil geen plechtige aula maar een informeel samenzijn. Ik houd van bomen en wil dat mijn as wordt begraven bij een herinneringsboom. Kan dat?” Na 1,5 uur neemt de jonge moedige vrouw opgelucht afscheid. Zij zegt: ,,Ik voel me veel lichter in mijn hoofd, dit gesprek heeft me zelfs meer gebracht dan ik verwachtte. Het geeft me rust. Haar voorbereidingsgesprek gaat niet alleen over uitvaartwensen maar er is ook ruimte om te praten over waarin zij gelooft en familiewaarden. Zelf doen, zelf onderzoeken, zelf maken. Een belangrijke rode draad waarmee Jacqueline rekening houdt bij het begeleiden van haar afscheid een half jaar later. Haar ouders maken zelf de kaarten met een échte foto voorop en vlechten klimop en wilde bloemen uit eigen tuin op haar mand. Het afscheid vindt plaats in een warme ruimte van een oude boerderij. Er zijn geen vaste sprekers, maar via de oude herdersstaf van de familie die rond gaat mag iedereen die dat wil zijn gekke, mooie of opmerkelijke herinnering aan haar delen. Veel van wat wezenlijk voor iemand is zit hem vaak in ‘kleine dingen’. Dat met creativiteit zichtbaar maken in de vorm van het afscheid is iets waar Vertels & Vaarwels graag bij inspireert.

PERSOONLIJKE AFSPRAAK Wilt u een persoonlijke afspraak maken voor een gratis voorbereidingsgesprek met Vertels & Vaarwels, neem dan contact op met Jacqueline Boschman op 06-16084266 of lees meer op: vertelsenvaarwels.nl. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie