,,De jeugd heeft binnen ons programma altijd onze speciale aandacht”, zegt Jaap Hengeveld.
,,De jeugd heeft binnen ons programma altijd onze speciale aandacht”, zegt Jaap Hengeveld. Peter Putters

Ska Kinderopvang partner Marathon Amersfoort

3 oktober 2021 om 10:00 Evenementen

AMERSFOORT Ska Kinderopvang is sinds 2019 partner van de Marathon Amersfoort en afstandsponsor van de MiniMarathons. Volgens woordvoerder Jaap Hengeveld van Stichting Marathon Amersfoort past de samenwerking met de kinderopvangorganisatie uitstekend binnen de doelstellingen van Amersfoorts grootste sportevenement. ,,De jeugd heeft binnen ons programma altijd onze speciale aandacht”, zegt Hengeveld. ,,Vandaar ook dat kinderen van het Amersfoortse basisonderwijs gratis kunnen deelnemen aan de beide Ska Mini Marathons. De groepen 3 t/m 6 lopen één ronde van 1,1 kilometer rondom de Koppel. Groep 7 en 8 lopen twee rondjes. Uiteraard krijgt ieder kind straks een prachtige medaille aan de finish.” Het is volgens Hengeveld nog steeds mogelijk om in te schrijven voor de Ska Mini Marathons. ,,We houden de inschrijving nog even open, tot vrijdag 8 oktober. Dit geldt uiteraard ook voor de andere afstanden.”

Nu de eerste schoolweken erop zitten wordt op de kinderdagverblijven, speel-leergroepen en de buitenschoolse opvang van Ska de gezonde levensstijl weer opgepakt. ,,Als gezonde kinderopvang helpen we kinderen én ouders daarmee”, zegt Luuk Staring van Ska. ,,Oktober is gezonde maand bij ons. Het hele jaar besteden we aandacht aan een gezonde ontwikkeling van kinderen, maar komende maand besteden we nog meer aandacht aan de voordelen van een gezonde levensstijl. Namens Ska moedigen we alle kinderen, ouders en medewerkers aan om mee te doen met de Ska Mini Marathon of de Marathon Amersfoort”, zegt Staring. ,,Dat is niet het enige. We laten kinderen op de buitenschoolse opvang kennismaken met bijzondere groenten en fruit op 14 oktober, de Nationale Groente- en Fruitdag. Wist je dat we op elke bso een eigen moestuin hebben? Daarnaast bieden we ouders een webinar aan over een gezonde levensstijl en gaan we intern aandacht schenken aan Stoptober.”


OSKAR Op 17 oktober staat de Ska pinguïn Oskar op het Eemplein aan de finish om alle kinderen te begroeten met een high-five. ,,In de webshop, www.dewinkelvanoskar.nl kan men een sportshirt met Oskar bestellen, het prentenboek, het FUNboek of een Oskar knuffel”, zegt Luuk Staring. ,,De inkomsten van de webshop komen geheel ten bate van ons goede doel, de Stichting Jarige Job. Deze stichting helpt jaarlijks 80.000 kinderen om hun verjaardag te vieren.” Op 17 oktober rennen en wandelen bij elkaar bijna vijfduizend kinderen en volwassenen de Marathon Amersfoort. Naast de Ska Mini Marathons kunnen leerlingen van het voortgezet onderwijs uit Amersfoort, Baarn, Soest en Nijkerk -ook gratis- deelnemen aan de Run2Day 5K Schoolchallenge, een run over 5 kilometer rond de binnenstad.
Kijk voor meer informatie op: www.marathonamersfoort.nl.

Dit artikel wordt aangeboden door Marathon Amersfoort.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie