Columnist Joop de Keijzer.
Columnist Joop de Keijzer. (Foto: Rinus van Denderen)
Column

Struinen in kleine en (héél) grote tuinen

8 september 2021 om 12:00 Column

Wat is dat heerlijke Struinen In De Tuinen in Amersfoort en omstreken een grandioos succes geworden. Een stralende 5 september 2021, waar in maar liefst 33 gemeentes dit gastvrije evenement werd georganiseerd. Wat een mooie gelegenheid om je buurtjes en wijkgenoten beter te leren kennen. Dat vonden Toon en Floor uit de Anjerstraat in het Soesterkwartier ook want dit jonge gezin had hun knusse achtertuin gezellig ingericht met loungebanken, comfortabele zitjes en parasols waarin nieuwsgierige muziekliefhebbers ontspannen konden genieten van het optreden van drie zonnetjes op deze dag, Cheyenne, Denise en Kim begeleid door Jason op gitaar. 

Dit trio uitgelaten dames, gekleed in stemmig rood, trad op onder de naam ‘Happy Harmony Acoustic’. Happy waren ze zeker, het plezier spatte ervan af. Van harmonieuze pop tot lekkere soul, alles kwam langs daarin Toons Tuin waar de belangstelling, ondanks de stevige concurrentie van een fenomenale Formule 1 coureur Max Verstappen, toch behoorlijk groot was en alle drie de optredens redelijk werden bezocht. Tijdens het korte interview met de dames vreselijk gelachen. Ook de gasten hadden genoten van hun miniconcertjes van iets meer dan een half uur. Na een lekker bakkie kruidenthee, want we moesten nog verder, twee speculaasjes en een glaasje water namen we afscheid van het vriendelijke huisgezin, op naar de volgende tuin of liever gezegd naar een héél bos!  

Op de Barchman Wuytierslaan werden we uitbundig welkom geheten door gastheren Wayne ‘Zonnetje In Huis’ Leijs en Ed ‘Hou Je Buik in’ van den Bor. Op deze prachtige locatie met rondrennende eekhoorntjes, broedende holenduiven, bonte spechten in boomholtes, groot kippenhok en waterpartijen, werd uw stukkiesschrijver, verdwaald in dit prachtige unieke stikstofvrije natuurgebied, pas na een half uur uitgedroogd teruggevonden bij een Indonesische pagode. Opgelapt en opgelucht ademhalend nam ik plaats op het volle terras om te luisteren naar het Carwin Gijsing Trio met vocale en instrumentale Jazz. Onder het genot van een goed glas wijn relaxed mee geneuried met zangeres Sarita, muzikaal ondersteund door bassist Erik en pianist Carwin. Bezoekers uit Hoogland, Soest, Nijkerk en zelfs Hoorn kregen nog een toegift om daarna te nippen van een goed glas witte, rode of rosé wijn. Voor zowel Wayne als Ed was het effe afwachten hoe deze middag zou verlopen, was best spannend, hun eerste Struinen In De Tuinen. Maar bij het afscheid nemen van de gasten werden ze overladen met complimentjes, ging die tevreden glimlach niet meer van hun gezicht. 

Oh, lieve lezers, alvast een tipje van de sluier voor volgend jaar? Zondag 13 februari Gluren Bij De Buren. Zondag 3 juli Struinen In De Tuinen. Meld je aan of ga kijken. Dit zijn zulke fantastische happenings die moet je hebben bezocht met of zonder een alcoholische versnapering!

Joop de Keijzer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie