Loes Vreekamp opende nog geen maand geleden haar eigen kapsalon aan de Leusderweg.
Loes Vreekamp opende nog geen maand geleden haar eigen kapsalon aan de Leusderweg. Arnoud J Spaaij

Kapsalon Loes; stijlvol en goed

4 september 2021 om 13:00 Zakelijk

AMERSFOORT Alles is nieuw in de kapsalon van Loes Vreekamp aan de Leusderweg. De inrichting, de apparatuur en rustige sfeer. Alleen de ruime ervaring die de onderneemster inbrengt heeft ze opgedaan over heel wat jaren.

Begin augustus opende Loes Vreekamp vlak bij het Borneoplein Kapsalon Loes. Als je de kapperszaak binnenstapt zie je het gelijk. Het is stijlvol ingericht in zwart met goud en met nuance komt er licht van achter uit de salon. Buiten zit zelfs een uniek stadsterrasje waar je met lekker weer even kan wachten tussen de behandelingen door. Zelfs over de muziek op de achtergrond is nagedacht.

Bij Kapsalon Loes kunnen dames, heren en kinderen kunnen terecht voor een knipbeurt, een nieuwe haarkleur of nieuw kapsel. Even binnenlopen kan, maar er wordt het liefst gewerkt op afspraak. Dan neemt Loes met je door wat je wilt, meestal gelijk als je binnenkomt voor je afspraak die je gemakkelijk online kan maken.

VRIJBLIJVEND ADVIES Vanzelfsprekend is het advies per klant heel verschillend. „Ik werk met kleurboeken”, legt de vriendelijke haarstyliste uit. „Ik bespreek dan de mogelijkheden want advies pas ik echt op de klant aan. In het advies neem ik allerlei factoren mee zoals de gezichtsvorm, huidskleur of als mensen zelf wat meebrengen. Dikwijls laten klanten foto’s zien op hun telefoon of hebben ze gewoon een idee hoe ze hun haar graag willen. Dan is dat natuurlijk het uitgangspunt.”

WELKOM Het grondige advies en de deskundigheid is gebaseerd op opleiding en heel wat jaren ervaring. Na de kappersopleiding werkte Loes in Amersfoort, Utrecht en Renswoude. „Ja, ik heb in Amersfoort m’n MBO gedaan en ook gewerkt als kapster. Daarna werkte ik bij Rob Peetoom. Eigenlijk wilde ik al langere tijd graag voor mezelf beginnen en ik ben dan ook echt helemaal opnieuw gestart hier. Sommige klanten zijn van salon naar salon met mij meegegaan maar met een flyer-actie heb ik veel nieuwe klanten uit de buurt mogen verwelkomen.”

MOOI VAK Loes is ervaren en heeft in de loop van tijd ook weer heel wat bijgeleerd. „De afwisseling in het vak is mooi. Heren en dames zijn vaak heel verschillend maar er zijn ook veel overeenkomsten. Stijl en mode zijn voor veel mannen, net als voor vrouwen, echt belangrijk. Ik heb ook gemerkt dat ik allerlei dingen heel leuk vind om te doen. Ik heb me gespecialiseerd in kleur door het behalen van meerdere diploma’s en trainingen. Haarstijlen zijn heel erg aan mode onderhevig maar kleur blijft altijd belangrijk.” Loes kan dat heel genuanceerd met natuurlijke tinten maar echt een totaal andere kleur is natuurlijk ook geen probleem. En met balayage is bijvoorbeeld een prachtig resultaat te behalen waar je ook nog eens makkelijk mee om kan gaan.

door Arnoud J Spaaij

Kapsalon Loes Amersfoort
Leusderweg 254
3817 KH Amersfoort
www.kapsalonloesamersfoort.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie