,,Het Bosbad is aan een opknapbeurt toe en wat de SP betreft wordt dat moment aangegrepen om het Bosbad op een duurzame manier te verwarmen, zodat het het hele jaar toegankelijk kan zijn”, legt Judith van Zon uit.
,,Het Bosbad is aan een opknapbeurt toe en wat de SP betreft wordt dat moment aangegrepen om het Bosbad op een duurzame manier te verwarmen, zodat het het hele jaar toegankelijk kan zijn”, legt Judith van Zon uit. Foto Rinus van Denderen

‘Renovatie Bosbad biedt kansen’; ‘Verwarm het Bosbad, nu is de kans’

24 augustus 2021 om 17:15 Achtergrond

AMERSFOORT De Amersfoortse SP-afdeling zint op een verwarmd Bosbad. De SP voert de komende maanden op verschillende plekken actie voor een verwarmd Bosbad en is een online petitie gestart. De komende periode wordt aan bezoekers van het Bosbad en bewoners van de wijk het Soesterkwartier gevraagd hoe zij de toekomst van het buitenbad zouden willen zien. Inmiddels is de petitie door ruim 250 mensen ondertekend, laat Judith van Zon van de lokale SP weten. ,,Ons doel is 1000.”

SP-Raadslid Judith van Zon: ,,Het Bosbad trekt jaarlijks duizenden bezoekers uit Amersfoort en de omgeving. We kunnen dus wel stellen dat er veel behoefte is aan deze plek waar mensen al decennialang recreëren. Het Bosbad is echter aan een opknapbeurt toe en wat de SP betreft wordt dat moment aangegrepen om het Bosbad op een duurzame manier te verwarmen, zodat het het hele jaar toegankelijk kan zijn.”

We sluiten hiermee aan bij de suggesties van de Vrienden van het Bosbad. De komende weken ga ik met een groep enthousiaste vrijwilligers de buurt in om hen te vragen wat ze vinden van het Bosbad en wat er moet gebeuren om het toekomstbestendig te maken.” 

Iedereen die ik sprak was een groot voorstander van een verwarmd zwembad

,,We sluiten met deze acties aan bij de suggesties van de Vrienden van het Bosbad. De komende weken ga ik met een groep enthousiaste vrijwilligers de buurt in om hen te vragen wat ze vinden van het Bosbad en wat er moet gebeuren om het toekomstbestendig te maken”, legt Van Zon uit. ,,Het Bosbad trekt jaarlijks duizenden bezoekers uit Amersfoort en de directe omgeving. We kunnen dus wel stellen dat er veel behoefte is aan deze plek waar mensen al decennialang recreëren. Het Bosbad is echter aan een opknapbeurt toe en wat de SP betreft wordt dat moment aangegrepen om het Bosbad op een duurzame manier te verwarmen, zodat het het hele jaar toegankelijk kan zijn. We sluiten hiermee aan bij de suggesties van de vereniging van Vrienden van het Bosbad, waarmee we samen optrekken. Afgelopen zaterdag stonden we bij het Bosbad zelf. Iedereen die ik sprak was een groot voorstander van een verwarmd zwembad, want dan kan het bad het gehele jaar openblijven. Vaak is het in september nog mooi weer, maar is het bad al gesloten, mensen ervaren dat als jammer.’’

POSITIEF GESTEMD ,,Ik ben positief gestemd”, gaat Van Zon verder. ,,De vereniging Vrienden van het Bosbad hebben afgelopen juni inde raad een goed doordacht renovatieplan gepresenteerd waarop door verschillende partijen enthousiast is gereageerd. De algemene tendens is ook dat er geen zwemwater in Amersfoort mag verdwijnen.’’

NOSTALGIE ,,Ik heb er vroeger dikwijls met mijn zoons gezwommen, en met zeer veel plezier. Ik heb er fijne nostalgische herinneringen aan. Ik vind dat Amersfoort het Bosbad moeten koesteren, het is een van de weinige monumentale zwembaden in de regio”, aldus Van Zon.
Het Bosbad in de bossen van Birkhoven is eind jaren ‘30 ontworpen en opende in 1943 voor het eerst haar deuren.

door Marcel Koch 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie