Columnist Joop de Keijzer.
Columnist Joop de Keijzer. (Foto: Rinus van Denderen)
Column

Voetbal en Tennis

14 juli 2021 om 13:00 Column

Eindelijk konden we weer op pad om twee sportitems te filmen voor mediagroep Eva/Eemland1. VV Hooglanderveen viert zijn 75 jarig bestaan met boekpresentatie en feestje voor genodigden. Later in het jaar gaan ze los met veel activiteiten voor hun leden en vrijwilligers. 

Was blij om oud-journalist, en een van de samenstellers van het jubileumboek, Willem Meuleman weer te zien. Gaat uitstekend met Willem die al weer aan een ander boek werkt daar in zijn stekkie op Texel. Zag na jaren Kees Steenbeek weer die bijna 30 Jaar de hoofdmacht heeft versterkt. Nu in ruste zijn bijdrage aan het boek heeft geleverd met veel smeuïge voetbalanekdotes. Zijn ruim zittend shirt kon niet verhullen dat Kees ‘iets’ is aangekomen, er zodoende van een wasbord of sixpack geen sprake was. Presentatie was in handen van nieuwslezeres/dj Fien Vermeulen, tevens absolute vedette in het sterrenteam van dames 1. Fien zat lekker in haar vel, is onbeschrijfelijk verliefd en kreeg als vlotte babbelkous de lachers op haar hand. 

Burgemeester Bolsius, het afgetrainde lijf in passend strak pak, verraste voorzitter Norbert van Hengstum met het erelidmaatschap en werden coryfeeën uit het verre verleden in het zonnetje gezet waarna ze het prachtige jubileumboek kregen overhandigd. Daarna was het tijd voor champagne, een biertje en verrukkelijke kleine amuses. Uw stukkiesschrijver, stevig aan de fruitsalade, had het na lange tijd weer eens prima naar zijn zin. 

Hierna was afgelopen zondag de opening van de tweede editie van het Van Mossel Kia Dutch Open op tennisvereniging Alta aan de Heemskerklaan. Een apetrotse slanke toernooidirecteur Tom Nijssen heette, in een vlot openingspraatje, sportwethouder Roald van der Linde welkom. In slank gesneden pak opende Roald dit toptennisweekje met een relaxed babbeltje. Het toernooi, toch iets aangepast aan de omstandigheden, heeft een vol schema met mooie namen als Robin Haase, Tallon Griekspoor en Botic Van De Zandschulp. Ans Oude Luttikhuis van Stichting Toptennis Amersfoort (STTA) was zichtbaar in haar nopjes met dit tennistoetje, kaarten vlogen de deur uit. 

Uw stukkiesschrijver, smullend van fruitsmoothie, werd schaamteloos verwend door lieve vrijwilligsters met smakelijk belegde broodjes, veel fruit en snoeptomaatjes. Cameraman Peter werd niet overgeslagen met al dit lekkers. Wat hebben we genoten van mooi tennis in ideale weersomstandigheden. Mijn stemgeluid en luide lachsalvo’s waren op het vredige park duidelijk te horen waarna ik er terecht op werd gewezen dat het een decibel of 100 minder moest. Ook hier werden we na het filmen getrakteerd door ‘Hoofd Ontsmettingen’ Carl van Kleef op een weldadig glas bier. Hoop niet dat het oplopende aantal besmettingen roet in het eten gaat gooien voor de komende evenementen in Amersfoort want een drankje en hapje na afloop van weer zo’n topfestijn wil ik er dolgraag inhouden!

Joop de Keijzer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie