door Jeroen van der Veer

,,Ongelofelijk, wat ben ik blij", glundert Van Kleef na de uitspraak van Rutte. ,,Je hoopt er natuurlijk op en stiekem had ik het ook wel verwacht, maar als het dan daadwerkelijk wordt gezegd...Ja, dat bezorgt je gewoon kippenvel."

READY TO GO Met zijn sportschool zit hij gevestigd op de Maanlander en door de coronacrisis moest hij ook zijn deuren sluiten. Een hard gelag, want volgens Van Kleef missen veel mensen hierdoor hun sociale contactmomentjes én het sporten. ,,Wij hebben direct de betalingen stopgezet. Als je niet binnen kan sporten, kunnen wij niet aanbieden wat we altijd doen en dan is het niet fair om je leden te vragen om te betalen. Mijn telefoon stond roodgloeiend; zij vonden het prachtig en keken ernaar uit om weer te sporten bij ons."

Mijn telefoon stond roodgloeiend; zij vonden het prachtig en keken uit om weer te komenDe afgelopen dagen werden enkele attributen wel naar buiten gehaald, maar Fitness House kan niet wachten om hun leden binnen te ontvangen. ,,We moeten nog een ruime maand volhouden en dan kan het weer. Heerlijk. Wij zijn ready to go; nu al. Alle apparaten staan op gepaste afstand, we hebben looproutes en de richtlijnen zijn bekend. Gelukkig hebben wij geen terugloop in onze leden en ik hoop hen straks allemaal weer te verwelkomen. Het liefst knuffel ik ze, zo blij ben ik...maar goed, dat gaat nog even niet", sluit hij af met een lach. 

CREATIEF ZIJN Ook Lionel Graves was blij met het nieuws. De eigenaar van Alfonsus Gym was sinds februari begonnen met zijn vestiging op de Euroweg en toen kwam corona om de hoek kijken. Toch gooide het virus geen roet in het eten, want de bekende Amersfoorter dacht in mogelijkheden. ,,Back to basic hé", glundert de personal trainer. ,,Buiten kan je alsnog zoveel doen. Geef mij één grote bal en ik kan iemand een pittige training voorschotelen. Maar goed, ook ik vond het rot dat de deuren niet open konden. Alleen ik ben niet gaan treuren en heb gekeken wat wél mogelijk is."

Het is fijn dat we nu weten waar we aan toe zijnDat bleek een hele hoop en zijn creativiteit zorgde ervoor dat zijn leden alsnog zwetend thuis kwamen na een buitentraining. ,,Natuurlijk hebben wij ons altijd aan de regels gehouden van het RIVM, maar ook dan kon je een prima training aanbieden. Ik heb positieve reacties gehad en dat doet mij goed. Ik was al creatief en door deze gekke periode ben ik nog creatiever geworden."

Toch merkte Graves dat enkele leden het toch spannend vonden en wegbleven. ,,En dat kan ik begrijpen", is hij begripvol. ,,Net zoals mensen die twijfelen of zij zich wel lekker voelen; dan adviseer ik altijd thuis te blijven. Niemand heeft er wat aan als men ziek wordt. Nu de sportscholen weer open mogen vanaf 1 juli, verwacht ik dat het druk wordt en halen we de verloren tijd in. Het is fijn dat we nu weten waar we aan toe zijn en kunnen daar naar toe werken." 

GOEDE STAP ,,Dit is een mooie stap in de goede richting", is Theo Meijer van Theo Meijer Sport blij. ,,Het scheelt toch twee maanden. De horeca en scholen gaan straks weer open en ik heb er vertrouwen in dat dit goed gaat komen. Dus dat wij dan 1 juli weer de deuren kunnen openen, is een mooi vervolg. Hopelijk kunnen wij dan ook onze horeca aanbieden aan de leden; dat zou helemaal fantastisch zijn."