Rik Bronkhorst

Normaal gesproken maken Nathalie Nauta (32) en Aurelia Spaaij (28) van We Love Cakes voornamelijk bruidstaarten. Ook voor dit voorjaar was dat eigenlijk de bedoeling. ,,Maar de coronacrisis gooide roet in het eten”, vertelt Spaaij. ,,Om toch bezig te blijven, zijn we cupcakes gaan bakken”, lacht ze. ,,Dan hebben we iets om handen.”  

MARGINAAL En zo werd een heel plan opgezet om het bakken van de honderden cakejes mogelijk te maken. ,,We hebben een donatiepagina op onze Facebookpagina aangemaakt”, legt ze uit. ,,Mensen die zorgmedewerkers een hart onder de riem willen steken, kunnen daar doneren. Men kan kiezen voor een, drie of vijf cupcakes. Ook kan er een los bedrag gedoneerd worden.” De kosten van een cupcake bedragen 1,75 euro. ,,De opbrengst voor ons is marginaal. We kunnen de oven helaas niet voor niks laten draaien en zo kunnen we zelf net het hoofd boven water houden in deze periode.” 

Toen we contact opnamen bleken er 1500 mensen in het Meander te werken

In totaal zijn er nu een paar honderd cakejes in Amersfoort en Leusden afgeleverd. Het spektakelstuk moet echter nog komen. ,,We gaan ook de medewerkers van het Meander Medisch Centrum verrassen”, zegt Spaaij trots. Eigenlijk was het doel om dat deze week te doen. ,,Maar toen we contact opnamen bleken er 1500 mensen in het Meander te werken.” Een groter aantal dan de dames op voorhand bedacht hadden. 

NOG MEER INSTELLINGEN ,,Daarom hebben we besloten maandag of dinsdag pas te bezorgen. Zo hebben we langer de tijd om het geld bij elkaar te sprokkelen”, gaat Spaaij verder. De cupcakes worden dit weekend gebakken. ,,We hebben een oven waar honderd cakes tegelijk in kunnen. Dan moeten ze een half uur gebakken worden. In principe kunnen we dus in een dag 1500 cupcakes leveren, maar dan moeten we wel alle zeilen bijzetten. Nu gunnen we onszelf iets meer tijd. Gelukkig blijven cakes een paar dagen vers.” 

Naast het Meander kijken de dames of ze nog meer instellingen kunnen verrassen. ,,Dat is afhankelijk van het aantal donaties. We hopen van wel.” Verder bakken ze verjaardagstaarten en verkopen ze losse stukken. ,,We moeten dit in ieder geval tot de zomer proberen vol te houden. Daarna kunnen de bruiloften als het goed is weer doorgaan. Deze tijd is voor niemand leuk. Laten we allemaal ons steentje bijdragen.”