,,Een goede zonnebril is van essentieel belang om je ogen te beschermen tegen uv-straling.”
,,Een goede zonnebril is van essentieel belang om je ogen te beschermen tegen uv-straling.” Bo - Goldfinch Fotografie
De Specialist

Het belang van een goede zonnebril

7 juni 2023 om 07:30 Zakelijk

AMERSFOORT ,,De zomer komt eraan! De tijd van lekker weer, buiten zijn en zonneschijn. We zijn ons bewust van de schadelijke effecten van de zon op de huid bij onvoldoende bescherming. Maar wist je dat blootstelling aan overmatige uv-straling het risico verhoogt op (blijvend) slechtziendheid op latere leeftijd?

De gevolgen zijn meestal niet direct merkbaar. De opeenstapeling van schade door langdurige blootstelling kan op latere leeftijd leiden tot bijvoorbeeld hoornvliesaandoeningen, staar en netvliesaandoeningen. Niet alleen het oog zelf, ook de tere en dunne huid rondom de ogen zijn extra gevoelig voor zonlicht. Bij overmatige blootstelling zonder bescherming loopt men het risico op het eerder ontwikkelen van huidkanker. Net zoals het belangrijk is om je huid goed in te smeren tegen zon verbranding, is het ook belangrijk om je ogen te beschermen. Daarom is het beschermen van je ogen door het dragen van een goede zonnebril van essentieel belang.”


GOED NIEUWS ,,Gelukkig is het niet alleen maar slecht nieuws. Uv-licht heeft bij verantwoord gebruik ook positieve invloed op onze gezondheid. Ze hebben we allemaal daglicht nodig om ’s avonds beter te kunnen slapen omdat daglicht de aanmaak van het slaaphormoon melatonine bevordert. Daarnaast is daglicht voor kinderen ook erg belangrijk. De blootstelling aan daglicht heeft namelijk een beschermende werking en vermindert het risico op het ontwikkelen van bijziendheid bij kinderen. Bij twee uur buiten zijn is dit al effectief. Bij Optiek Verkerk hebben we een breed aanbod aan diverse zonnebrillen. Voor elke wens zoeken wij de optimale oplossing. Heb je bijvoorbeeld een vakantie in de bergen of op het water gepland en vind je die felle reflecties ook zo hinderlijk? Dan onderzoeken we graag of gepolariseerde glazen een optie zijn. Fiets je vaak in de natuur en zoek je een zonnebril die tegen een stootje kan maar zich ook aanpast op de omgeving? Of lijkt het jou ook een ideaal idee om met de zonnebril lekker op het terras de menukaart te kunnen lezen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij kijken verder en leveren ook maatwerk op het gebied van zonnebrillen en zonneglazen. Ben jij al klaar voor de zomer? Regelmatig een vrijblijvende preventieve oogmeting draagt bij aan optimaal kijkcomfort en zorgt voor het wegnemen van eventuele twijfels.Twijfel je, of ben je benieuwd hoe het gesteld is met je zicht en met de gezondheid van jouw ogen? Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak bij Optiek Verkerk en laat je adviseren.Optiek Verkerk opent ogen.”

Kijk voor meer informatie op: www.optiekverkerk.nl.

Optiek Verkerk
Kamp 78-80
033 4721719

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie