Haarwerkspecialist Anouk Herngreen in haar salon in Schothorst.
Haarwerkspecialist Anouk Herngreen in haar salon in Schothorst. Hanna de Groot
De Etalage

Veel ervaring bij erkend haarwerkspecialist Cocorico Amersfoort

25 maart 2023 om 18:11 Zakelijk

AMERSFOORT Als kind liep ze rond in de salon van haar moeder, en die op haar beurt óók in de salon van haar moeder. Een schat aan ervaring neemt Anouk Herngreen mee, die het stokje in 2018 overnam. Ze is erkend haarwerkspecialist bij Cocorico in Schothorst.

,,In 1969 begon mijn oma haar salon. Destijds was het in de mode om haarstukjes te dragen bij het uitgaan. In de jaren dat mijn moeder de salon overnam, kwamen klanten met name voor medische redenen. Ze kregen te maken met haaruitval door bijvoorbeeld chemotherapie of hormoonproblemen. Naarmate ik ouder werd, liep ik steeds vaker rond in de salon. Ik vond dat ik wel kon helpen, maar mijn moeder floot mij terug (lacht). ‘Ga eerst maar leren en werkervaring opdoen’, zei ze. Zo gezegd, zo gedaan. Op oude haarstukken in mijn moeders salon zat ik uren te oefenen.’’

PERSOONLIJKE KEUZE

Als erkend haarwerkspecialist (SEMH en ANKO geaccrediteerd), is Anouk gespecialiseerd in het maken van haarwerken en haarstukjes voor klanten met haar- en hoofdhuidproblemen. ,,Door de jaren heen zie je dat mensen met verschillende vragen bij je komen. De afgelopen tijd is er, onder andere in de media, veel aandacht geweest voor verschillende vormen van alopecia. Een aandoening waarbij haar uitvalt, wat resulteert in kale plekken. Voor deze mensen kunnen we haarstukjes maken, die met klemmetjes kunnen worden vastgezet. Maar ook een volledig haarwerk is mogelijk. Van synthetisch materiaal of echt haar, met de kleur en stijl die zo dicht mogelijk bij het echte haar komt.”

,,We hebben in de salon meer dan vijfhonderd haarstukken en -werken, waardoor ik nieuwe klanten altijd aanraad om even langs te komen. Want het is een hele persoonlijke keuze, waarbij je wilt voelen en ervaren. Ik probeer de drempel zo laag mogelijk te maken, je bent altijd welkom voor een vrijblijvend gesprek.’’

Cocorico Erkend Haarwerkspecialist, Vincent Hamanerf 5, 3813 MS Amersfoort, tel. 033-4801919, www.cocorico.nl.

In De Etalage
Wilt u ook uw product, dienst of onderneming voor een breed publiek in het spotlicht zetten door middel van bijlage De Etalage? Neem contact op met Michel Rodenburg (06-55706846 m.rodenburg@bdu.nl) of onze verkoopafdeling (tel. 0342-494260, verkoop.amersfoort@bdu.nl) voor al onze mogelijkheden in de nieuwsbladen de Leusder Krant, Stad Nijkerk, De Stad Amersfoort én al onze online kanalen.

Hanna de Groot
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie