Het team van La Base Pizza Amersfoort.
Het team van La Base Pizza Amersfoort. Arnoud J Spaaij
Kei Lekker

Napolitaanse pizza bij La Base Pizza

15 maart 2023 om 11:00 Zakelijk

AMERSFOORT De pizza zoals die in Italië gegeten wordt, is een culinaire verwennerij en precies daarom maken ze bij La Base Pizza op de oorspronkelijke en originele manier pizza’s. Een garantie voor heerlijk eten in de binnenstad van Amersfoort.

Midden in het restaurant prijkt een Napolitaanse oven. „De pizza is van oorsprong Napolitaans”, legt Sidney Diekstra uit. Diekstra deed de kennis, ervaring en smaak van de originele pizza persoonlijk op in Napels. Hij werkte er in verschillende restaurants. „Er is, om de authenticiteit van de pizza te waarborgen al sinds 1984 de vereniging Associazione Verace Pizza Napoletana”, vertelt Diekstra. „Wij maken de pizza volgens deze richtlijnen. Een pizza smaakt bij ons daarom echt zoals mensen die smaak ook in Zuid-Italië op vakantie ervaren.” 

ITALIAANSE PIZZAIOLI 

De smaak, samenstelling en bereiding van pizza’s bij La Base Pizza is altijd van de beste kwaliteit. „De goede kwaliteit van het eten, een gezellige sfeer en de beste service maakt dat je uit eten gaat. Uit gaat. Wij houden daarvan en willen graag dat onze gasten dat ook op die manier ervaren”, zegt Diekstra. „We werken met originele Italiaanse producten uit de regio van Napels. Al ons eten en drinken is Italiaans, op de frisdrank na. Pizza en alles er omheen is bij ons echt zoals het hoort. Onze pizzaioli, naar het Nederlands vertaald pizzabakkers, komen uit Italië  en weten als geen ander hoe ze de authentieke pizza moeten maken. De pizzaioli werken met een Napolitaanse oven die 450 graden is. Een pizza gaat dan ook maar zo’n zestig tot negentig seconden in de oven. Zo ontstaat het fraaie leopardhuidje op de rand. Bij ons blijven de voedingstoffen, smaak en textuur behouden zonder dat dat allemaal verdampt. Een goede pizza, dat is bekend, die kan je twee keer dubbelvouwen zonder dat die breekt.” 

AUTHENTIEK 

La Base Pizza Amersfoort biedt een stukje authentiek Italië op de hoek van de Zuidsingel en de Kleine Sint Jansstraat. Vanuit het sfeervolle restaurant kijk je op de Muurhuizen en de gracht die onder de Kamperbinnenpoort loopt. „Eigenlijk ligt ook voor mij de basis van La Base Pizza een beetje in dat vakantiegevoel waarbij mensen de originele smaak van de pizza bij thuiskomst van vakantie missen. Als twaalfjarige jongen ging ik mee op vakantie en toen wist ik al ‘Ik ga later als ik groot ben de beste pizza’s maken,’ en de Italiaanse kijk op eten heb ik later, toen ik stage liep in Napels, weer ervaren. Hoewel de pizza’s het lekkerst smaken in het restaurant, kan je bij La Base Pizza bestellen via Thuisbezorgd. Maar wil je het net als de Italianen doen dan eet je de pizza in het restaurant, waar de pizza direct uit de oven op je bord komt.” 

NAPOLITAANS

„Naast La Base Pizza Amersfoort hebben we ook restaurants in Kampen en Weesp. Overal willen we graag de traditionele Napolitaanse pizza bieden. We startten hier in Amersfoort precies aan het begin van de coronatijd. Toen waren de omstandigheden opeens totaal anders. Bezorgen en afhalen nam een vlucht. Maar gelukkig bieden we nu weer op traditionele wijze bereidde en met service geserveerde Napolitaanse pizza. Afhalen van pizza’s kan bij La Base Pizza Amersfoort ook. Zoals we bij La Base Pizza zeggen ‘You’re welcome to stay or take away’.”  

La Base Pizza Amersfoort
Zuidsingel 66
3811 HD Amersfoort
033 200 31 88
www.labasepizza.nl

Arnoud Spaaij
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie