Speciaalbier, local food en virtuele belevenis in de Proefzaak & The VR Room.
Speciaalbier, local food en virtuele belevenis in de Proefzaak & The VR Room. De Proefzaak
Ondernemer in beeld

Borrels, bites en avonturen beleven bij De Proefzaak & The VR Room

7 april 2022 om 16:29 Zakelijk

AMERSFOORT Lekker borrelen met speciaalbiertjes, genieten van local comfort food én een duikje nemen in een magische virtuele wereld? Het kan in Amersfoort bij De Proefzaak & The VR Room aan het Piet Mondriaanplein

Vrijdag 11 maart werden de deuren van De Proefzaak & The VR Room geopend en vanaf dat moment was het een komen en gaan van nieuwsgierige Amersfoorters die kennis wilden maken van de unieke horecagelegenheid op het terrein van de Rijtuigenloods waar het beste van drinken, eten en virtueel vermaak gecombineerd wordt. 

Zoek bijvoorbeeld je weg uit de verloren pyramides, dwaal als Alice door Wonderland of ontsnap uit een angstaanjagend horrorhouse

Frank Berg vertelt over de eerste dagen van De Proefzaak & The VR Room. ,,Deze formule slaat aan en is verrassend goed ontvangen. Eerlijk gezegd, boven verwachting zelfs. Het weer was natuurlijk fantastisch, dus het terras zat vol en ook de VR Room blijkt een schot in de roos. We mikken op een gemêleerd publiek. Jongelui vermaken zich met VR-gamen, collega’s hebben hier een perfecte vrijmibo en gezinnen en ouderen kunnen genieten van ons terras en eten.” 

De Proefzaak is een proeflokaal waar je speciaalbieren van Kleiburg kunt proeven. Kleiburg-bier is kloosterbier uit de Bijlmer, waar de Kleiburgbrouwers een deel van hun brouwinkomsten investeren in tijdelijk onderdak voor wie dat nodig heeft. De biertjes worden geserveerd in het café, maar ook in de biergarten buiten.

LET’S PLAY Vanuit De Proefzaak wandel je binnendoor naar The VR Room. Frank: ,,Controllers in je hand, VR-bril op je hoofd en je stapt zo een avontuurlijke virtuele wereld binnen. Zoek bijvoorbeeld je weg uit de verloren pyramides, dwaal als Alice door Wonderland of ontsnap uit een angstaanjagend horrorhouse. In totaal zijn er dertien virtuele escaperooms te spelen en daar komen er snel meer bij.”

Na een potje gamen is het volgens Frank wel héél verleidelijk om aan te schuiven voor een ‘afternoon drink’ met bites. De Proefzaak leent zich met zijn betaalbare kaart vol lokale gerechten ook perfect voor een pitstop na het werk. ,,Want waarom zou je zelf koken als je ook een vegetarische bietenburger of een hotdog met oude kaasvlokken en huisgemaakte frites kunt eten?”

De Proefzaak en The VR Room zijn van woensdag tot en met zondag geopend. Bekijk de openingstijden op deproefzaak.nl/amersfoort en thevrroom.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie