'Liebherr is een mooi en bekend familiebedrijf dat wereldwijd actief is.'
'Liebherr is een mooi en bekend familiebedrijf dat wereldwijd actief is.' PR
Ondernemer in beeld

Werken bij Liebherr: meer dan een baan

6 april 2022 om 19:00 Zakelijk

AMERSFOORT Wil jij werken bij een van de grootste familiebedrijven in de wereld? Heb je affiniteit met de maritieme wereld en deins jij niet terug voor water en hoge golven? Solliciteer dan op de functie van maritime service engineer en sluit je aan bij de ‘Liebherr familie’.

Al meer dan 70 jaar is het assortiment producten en diensten van Liebherr breed en geavanceerd. Je (her)kent vast wel de geelgekleurde bouwmachines, mobiele en rupskranen of de indrukwekkende maritieme kranen in havens. Maar dat is nog maar een deel. Het aanbod is veel uitgebreider. Vanwege de toegenomen vraag is Liebherr Maritime Benelux in Amersfoort per direct op zoek naar drie maritime service engineers. Daarnaast is een junior engineer ook meer dan welkom.

Het is een hele dynamische functie. Er zit zoveel techniek in een kraan, dat is het mooie eraan

Technical advisor Stephan Bakker over zijn werk bij Liebherr Maritime Benelux: ,,Als werkvoorbereider zorg ik er samen met mijn collega’s voor dat jij als service engineer op locatie het werk kan doen en je goed bent voorbereid. Bij de klant voer je reguliere onderhoudsbeurten uit, maar werk je soms ook aan langdurige projecten. Het is geen negen tot vijf baan. Liebherr is een mooi en bekend familiebedrijf dat wereldwijd actief is. Toch merk je daar hier in Amersfoort weinig van. LMX bestaat uit een compact team van 45 collega’s, de lijnen zijn kort.”

DYNAMISCH Dirk Krijgsman is werkzaam als service engineer (monteur buitendienst) op het gebied van mobiele havenkranen (port equipment). Dirk is nu een half jaar werkzaam bij Liebherr. Hiervoor was hij werkzaam in de visserijwereld: ,,Het is een hele dynamische functie. Er zit zoveel techniek in een kraan, dat is het mooie eraan. Bovendien kom je nog eens ergens. Van de bekende grote havens van Rotterdam, Amsterdam, Groningen tot havens langs de grote rivieren. Ik ervaar Liebherr als een warm familiebedrijf. Je kunt met vragen bij iedereen terecht. Geen vraag is te gek. Daarnaast kun je je bij ons zowel specialiseren als je horizon verbreden.”

Liebherr biedt volop ontwikkelingsmogelijkheden, legt Bakker verder uit: ,,Er zijn digitale in-house trainingen waar om zelf kennis bij te spijkeren, maar we bieden ook in-house fabriekstrainingen om het vak verder onder de knie te krijgen. En we werken samen met naburige ROC’s.”

Heb je interesse in deze uitdagende functie of wil je er meer over weten? Check onze website. Kijk voor de volledige vacaturetekst op de website https://www.liebherr.com/en/nld/career/job-vacancies/details/48244-de.html

Dit artikel verscheen op woensdag 6 april in de speciale bijlage Baan Dichtbij. 

Geertjan Jansen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie