Sanna Botter, Anita Groenendijk en assistente Gerianne Bokkers kijken uit naar de feestweek die start op 9 april.
Sanna Botter, Anita Groenendijk en assistente Gerianne Bokkers kijken uit naar de feestweek die start op 9 april. Nieuw Mos
Ondernemer in beeld

Warenhuis Nieuw Mos viert hele week feest

6 april 2022 om 13:00 Zakelijk

AMERSFOORT Het gemiste feest bij de opening wordt dubbel en dwars goedgemaakt. Het warenhuis Nieuw Mos bestaat 1 jaar en dat wordt gevierd met een feestweek vol met originele en passende activiteiten.

Anita Groenendijk en dochter Sanna Botter begonnen een jaar geleden met een uniek idee. Een warenhuis vol met duurzame producten in Amersfoort bestond niet en nu na een jaar blijkt het een uitstekend initiatief te zijn. „Er zijn veel terugkerende klanten”, zegt Anita. „Afgelopen jaar leerden mensen ons onder andere kennen omdat ze doorlopen vanuit de supermarkt. Heel wat mensen reageren dan met ‘Er is zoveel te zien, ik kom apart terug,’ en daar ligt denk ik ook voor een deel ons succes. Duurzaam kopen kan online maar bij ons is het tastbaar. En we leggen ook uit hoe producten de duurzame waarden krijgen waar we voor staan.”

Duurzaam kopen kan online maar bij ons is het tastbaar

De start van warenhuis Nieuw Mos tijdens de coronapandemie maakte het eerste jaar soms lastig. Anita: „Het feestje bij de opening moesten we, om te beginnen, al overslaan. Restricties maakten het in deze eerste periode soms moeilijk. Maar het warenhuis is een succes. We hebben zoveel leuke producten en ideeën die aanslaan. En inmiddels hebben we een sterk team kunnen opbouwen. Aan het einde van het eerste jaar zijn we daar ook trots op.” Anita en Sanna kijken ook terug op een jaar volgens verwachtingen. „Het was vooral fine tuning van het assortiment. Alleen handschoenen hadden we we niet in het assortiment”, lacht Anita.

WORKSHOPS, MARKT EN MODESHOW Nieuw Mos werkt, daar waar mogelijk, met lokale leveranciers. Die duurzame werkwijze komt terug tijdens de feestweek van 9 tot en met 15 april. „We hebben workshops in de winkel, een markt met lokale ondernemers en op donderdagavond een modeshow waarvan we de organisatie helemaal in eigen hand hebben gehouden”, vertelt Anita over het feestprogramma. Vanzelfsprekend is ook de modeshow duurzaam opgezet. „We gaan met ons eigen team de kleding showen. Op een groene loper”, licht Anita een tipje van de sluier op. „En met mijn persoonlijke presentatie.”

door Arnoud J Spaaij

Nieuw Mos Warenhuis
Leusderweg 21, 3811 NK Amersfoort
033 4622 432

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie