Gijs Jeulink is blij met de mogelijkheden binnen en op het terras.
Gijs Jeulink is blij met de mogelijkheden binnen en op het terras. Arnoud J Spaaij
Ondernemer in beeld

De Munt biedt een smakelijk avontuur

24 maart 2022 om 23:00 Zakelijk

LEUSDEN Volgens eigen zeggen ligt zijn hart bij de kookstudio. „Interactieve kennisoverdracht aan andere mensen, dat vind ik leuk,” zegt Gijs Jeulink. Maar Jeulink vindt nog veel meer leuk. Dat blijkt wel zodra hij vertelt over De Munt, zijn proeflokaal en kookstudio.

De Leusdense kok begon in coronatijd met zijn proeflokaal en kookstudio. De locatie inspireerde hem voor de naam, maar ook voor veel andere ideeën. De Munt zit in het pand waar ook de bank lange tijd in De Hamershof zat. „Dat laten we op veel manieren terugkomen. Ik vind dat gastvrijheid in de horeca gelijkwaardig moet zijn aan de kwaliteit van het eten. Samen maakt het honderd procent. Daar willen wij op deze plek iets aan toevoegen: een spelelement. Een puzzel die je kan oplossen voor je aan een bittergarnituur begint bijvoorbeeld. Maar we laten ook het bankverleden terugkomen in onze zaak. Kijk maar eens rond.” 

Ik vind dat gastvrijheid in de horeca gelijkwaardig moet zijn aan de kwaliteit van het eten

Toch zijn er in De Munt ook grootser opgezette avonturen. Jeulink werkt aan een escape room in de voormalige kluis in de kelder. Wie daar straks uit ontsnapt, verdient wel heel lekker eten. „Dat komt goed uit, want we zijn natuurlijk vooral een heel goed restaurant,” lacht hij, „Of je nou even wilt lunchen, uitgebreid à la carte wil dineren of met vrienden wilt koken in onze kookstudio.” 

Maar wie gezellig wil borrelen vindt ook al snel een plekje in een van de vele zitjes, als je de verleiding tenminste kunt weerstaan om niet op het terras neer te strijken. „Iedereen is welkom; jong en oud, gezinnen en groepen of als je gewoon met z’n tweetjes een avondje uit wilt. We hebben trouwens ook ‘proef lokaal’, waarmee we gasten verrassen,” vertelt Jeulink enthousiast. Het is duidelijk dat je bij De Munt nog veel kunt beleven.

Meer informatie: De Munt Proeflokaal & Kookstudio, Kooikersgracht 11, 3831NG Leusden. info@demuntleusden.nl. 033 202 21 41.

Arnoud Spaaij
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie