McDonald’s restaurants gaan strijd aan met zwerfafval

21 maart 2019 om 12:46 Nieuws

AMERSFOORT De McDonald's restaurants uit Amersfoort, Huis ter Heide, Barneveld en Nijkerk slaan zaterdag 23 maart samen de handen ineen tijdens de Landelijke Opschoondag, een jaarlijks initiatief van Stichting Nederland Schoon, waarbij bedrijven, gemeenten en vrijwilligers samen de strijd aangaan tegen zwerfafval.

,,Om zwerfafval aan te pakken, moeten we met zijn allen de handen uit de mouwen steken. Tijdens de Landelijke Opschoondag laten wij zien dat wij samen met restaurants uit de hele regio aMERSFOORT ook op deze dag onze verantwoordelijkheid nemen in het verminderen van zwerfafval in de buurt. Daarom komen onze medewerkers in de hele regio op zaterdag 23 maart in actie. Iedereen die mee wil helpen is van harte welkom om deel te nemen. Zo laten we, net als alle andere dagen in het jaar, tijdens de LandelijkeOpschoondag samen met de buurt zien hoe belangrijk het is om onze omgeving schoon en opgeruimd te houden."

GEDRAGSONDERZOEK Om de omgeving van de 247 McDonald's restaurants in Nederland schoon te houden, heeft McDonald's samen met Stichting NederlandSchoon onderzoek gedaan naar consumentengedrag en beperking van zwerfafval. Zo zorgt McDonald's voor prullenbakken op strategische plekken op het terrein van alle McDonald's restaurants om het gasten zo makkelijk mogelijk te maken hun afval weg te gooien. Daarnaast ruimen medewerkers van McDonald's meerdere malen per dag zwerfafval op, ook afval dat niet afkomstig is van McDonald's en afval tot ver buiten het restaurantterrein.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie