Groen licht voor sportcomplex

10 juli 2013 om 00:00 Voorpagina

AMERSFOORT - De gemeenteraad heeft gisteravond eindelijk een besluit genomen over de realisering van een sportcomplex aan de Hogeweg en de bekostiging ervan. Het nieuwe zwembad met sporthal komt er, ondanks alle discussie van de afgelopen jaren.

door Melissa Hofland

Het regende amendementen en moties, en het werd op het eind nog even spannend wat de VVD zou gaan doen, maar met 29 stemmen vóór kan de bouw van het sportcomplex in het even zo nieuwe woonwijk Hogekwartier, worden aanbesteed.

Het voorstel waarvoor de raadsleden een bedrag beschikbaar stelden van 30 miljoen euro plus additioneel 1,8 miljoen euro voor duurzaamheidsmaatregelen vond de raad erg sober. Het college wilde met het oog op bezuinigingen vooral inzetten op een zwembad waar (top-)sport kan worden beoefend en minder op een eventueel recreatieve functie ervan. Het raadsvoorstel werd gisteravond aan de hand van moties en amendementen dan ook uitgebreid. Het zwembad krijgt nu toch óók een recreatieve functie door elementen toe te voegen als een verrijdbare miniglijbaan, opblaasbare glijbanen, semi zinkende rolmatten, opblaasbare parcourtjes en dergelijke. Bij voldoende budget kan een springplatform - voor de schoonspringers - van 5 meter worden toegevoegd.

Eveneens werd besloten tot uitbreiding van de sportvloer van de sporthal tot 48x28 meter met een hogere obstake vrije hoogte van 11 meter, een tribune met 200 vaste en 200 tijdelijke plaatsen en een kantine van 200 vierkante meter.

Ook werd besloten dat de exploitatie van de horecavoorziening in het sportcomplex door middel van een systeem van open inschrijving moet worden ingevuld. Dit om onderhandse gunning te voorkomen. De raad droeg het college op om een aantal parkeerscenario's uit te werken en daarmee terug te komen naar de raad. De raadsleden daarna pas besluiten of voor het parkeren bij het sportcomplex betaald moet gaan worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie