Tour du Snoer voor het milieu

Voorpagina

AMERSFOORT/LEUSDEN - Een gigantisch snoer van honderveertig meter lengte, bungelde dinsdagochtend vanaf de Lieve Vrouwe toren.

Vijf kinderen van groep acht van de CBS “de Vallei” uit Leusden waren tachtig meter de Onze Lieve vrouwetoren op geklommen om een snoer naar beneden te laten zakken. Ze hadden het hoogste punt in de omgeving opgezocht, om hun deelname aan de Milieubendewedstrijd van Wecycle onder de aandacht te brengen. Wecycle is een landelijk project waarbij mensen in Nederland worden aangezet om zoveel mogelijk apparaten in te leveren in plaats van weg te gooien, zodat er minder grondstoffen nodig zijn om nieuwe apparaten te produceren.

De kinderen van De Vallei hadden de snoeren van alle ingezamelde apparaten afgehaald. Ze maakten deze aan elkaar vast met ducktape. Zo ontstond een snoer van meer dan honderd meter.

,,Nou hopen wij dat kinderen uit andere scholen ons record gaan verbreken, zodat we straks de hele omtrek van Nederland bij elkaar kunnen knopen!”, aldus Jip en Eva uit groep acht. Als kinderen door heel Nederland enthousiast aan de plannen voor een ‘Tour du Snoer’ mee gaan doen, zullen de ouders vanzelf ook bewuster om met oude apparaten, denken de twee klasgenootjes.

advertentie