BPA vecht uitspraak kiesraad aan

16 mei 2012 om 00:00 Voorpagina

AMERSFOORT - Fractievoorzitter Hans van Wegen van de Burger Partij Amersfoort (BPA) legt zich niet neer bij de uitspraak van de kiesraad over het gebruiken van de naam Onafhankelijke Burger Partij (OBP) door Hero Brinkman. Van Wegen tekent volgende week bij de Raad van State officieel bezwaar aan tegen de uitspraak.

Tweede Kamerlid Brinkman maakte in april de naam van zijn partij bekend. De BPA diende vervolgens een bezwaar in bij de Kiesraad. Volgens fractievoorzitter Van Wegen kunnen kiezers op het verkeerde been worden gezet door het gebruik van het woord ‘burger’ in de partijnaam. De kiesraad bepaalde dinsdag dat Brinkman op 12 september onder de naam OBP meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen.

Van Wegen had die uitspraak verwacht. ,,De kiesraad heeft alleen getoetst op limitatieve gronden, dat wil zeggen dat ze kijken of er rare woorden in de partijnaam staan. Het was een eerste zeef. De Raad van State kijkt naar álle gronden. Ik ben ervan overtuigd dat de naam OBP zal worden verworpen omdat deze verwarring kan veroorzaken.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie