Hondenverbod Park Randenbroek van de baan

23 november 2011 om 00:00 Voorpagina

AMERSFOORT - In Park Randenbroek mogen honden blijven komen. Ook zullen ze er mogen loslopen in het deel waar geen fietspad ligt. Die toezeggingen heeft wethouder Pim van den Berg (Ruimtelijke ontwikkeling) gedaan naar aanleiding van de onrust die de plannen van het college met het park hebben veroorzaakt onder hondenbezitters.

Wethouder komt tegemoet aan bezwaren door André van der Velde

Dinsdagavond kwam de gemeenteraad bijeen om opnieuw te spreken over de wijziging van het bestemmingsplan Park Randenbroek.

Van den Berg kwam met enkele veranderingen. Zo is het hondenverbod in het park van de baan. Alleen bij fietspaden moeten de viervoeters zijn aangelijnd. ,,Maar op delen langs de beek waar geen fietspad ligt, is wel de mogelijkheid om de honden los te laten lopen. Dat betekent in het deel ten noorden van de Gasthuislaan een groot gedeelte langs het wandelpad en in het deel ten zuiden van de Gasthuislaan vanaf de geplande schraal graslanden tot aan de A28.”

Een ander omstreden onderdeel van de plannen is de kap van 1802 bomen. Volgens Van den Berg kunnen daarvan honderd substantiele exemplaren (,,dus geen stammetjes”) blijven staan als een aantal delen van dit gebied niet ecologisch wordt ingericht. Ook zal van dertig bomen nog worden onderzocht of kap kan worden voorkomen.

Binnen de gemeenteraad kunnen de coaltiepartijen zich op hooflijnen in de plannen voor Park Randenbroek vinden. De meeste oppositiepartijen zijn echter uitgesproken negatief. ,,Dit plan deugt voor geen cent”, verwoordde raadslid Ruud Schulten hun ongenoegen. ,,Het gaat er bij mij niet in dat we miljoenen euro’s nodig hebben om zo verschrikkelijk te snoeien.”

Volgens Van den Berg wordt de ernst echter onderschat. ,,Het park is er dramatisch slecht aan toe. We zullen straks nog veel meer geld kwijt als er nu niets gebeurt.”

De gemeenteraad neemt begin volgend jaar een definitief besluit.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie