Spoffin kan tegen noodweer

24 augustus 2011 om 00:00 Voorpagina

,,De Rijtuigenloods is een unieke locatie die de sfeer van een stadsplein perfect benadert, maar dan overdekt”, zegt festivaldirecteur Alfred Konijnenbelt. ,,De hal heeft enorme afmetingen, waardoor er gelijktijdig verschillende voorstellingen kunnen spelen zonder dat die elkaar storen. Ook zijn er diverse extra ruimtes die geschikt zijn voor kleinere producties en concerten. Bovendien staat er een aantal prachtig gerestaureerde oude treinstellen in de loods, die op zichzelf al een fantastische locatie vormen voor sommige voorstellingen.”

Rijtuigenloods is uitwijkplaats bij storm AMERSFOORT - Spoffin, het internationale festival voor straat- en locatietheater in Amersfoort, dit jaar van vrijdag 26 tot en met zondag 28 augustus, kan zelfs bij heftige regen of storm gewoon doorgaan. Dat is mogelijk dankzij een meerjarige samenwerking met De Rijtuigenloods op het Wagenwerkplaats-terrein naast station Amersfoort CS. Bij dreigend noodweer kan de festivalorganisatie een groot deel van het programma verplaatsen naar deze bijna 3.000 vierkante meter grote hal, die plaats biedt aan duizenden bezoekers.

Dankzij de ligging op een steenworp afstand van het NS-station Amersfoort is De Rijtuigenloods uitstekend per openbaar vervoer bereikbaar, zowel per bus uit stad en regio als per trein voor bezoekers uit binnen- en buitenland. Parkeergelegenheid is ruim voorhanden, niet alleen op eigen terrein maar ook op het naastgelegen P&R Mondriaanplein.

De weersvoorspellingen voor het laatste weekeinde van augustus zien er overigens uitstekend uit: veel zon, aangename zomertemperaturen en hooguit een klein beetje regen. Het ziet er dus niet naar uit dat verplaatsing van Spoffin dit jaar nodig zal zijn. ,,Hoe tegenstrijdig het ook klinkt, we hopen deze samenwerking niet te hoeven verzilveren”, zegt Konijnenbelt. ,,Maar het is voor zowel het publiek als voor de organisatie heel prettig om te weten dat het festival niet door extreem weer in het water kan vallen.”

u Meer over de kortingsactie voor Circus Ronaldo en de Publiekstemming voor Spoffin OFF verderop in deze krant.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie