Extra maatregelen rond jaarwisseling

Voorpagina

Om de schade die traditioneel rond de jaarwisseling ontstaat te beperken, heeft de gemeente samen met de brandweer, de politie, jongerenwerk, Stadstoezicht, bureau Halt en de Rova tal van maatregelen genomen.

Politiesurveillances, live cameratoezicht, lik-op-stukbeleid AMERSFOORT - Met onder meer live cameratoezicht, extra politie-surveillances en een lik-op-stukbeleid bij vuurwerkoverlast wil de gemeente Amersfoort de jaarwisseling zo probleemloos mogelijk laten verlopen.

De politie heeft voor en tijdens de jaarwisseling extra mensen op straat. Er is extra aandacht voor vernielingen en overlastmeldingen van vuurwerk. Jongeren tussen de 12 en 18 jaar die bijvoorbeeld betrapt worden op het afsteken van vuurwerk buiten de daarvoor toegestane tijd (tussen 31 december 10.00 uur en 1 januari 2.00 uur) krijgen te maken met een directe lik-op-stukaanpak. Zij worden doorverwezen naar Halt en moeten een werkstraf uitvoeren.

De gemeente heeft scholen, bouwbedrijven, aannemers en instellingen aangeschreven met het verzoek om risicovolle materialen als papier, hout en stenen niet buiten te laten liggen. Ook is bewoners rond scholen gevraagd extra op te letten op vandalisme. Op enkele locaties worden tijdelijk afvalcontainers (glas, papier, plastic) weggehaald of afgesloten.

De beelden van de camera’s bij de Noordewierweg, Meridiaantunnel, Lavendelstraat, Hof, Lieve Vrouwekerkhof, Kleine Haag, Stationsplein en Neptunusplein zullen rond de jaarwisseling live bekeken worden. In geval van calamiteiten kan dan direct actie worden ondernemen. Mogelijk worden de beelden ook achteraf gebruikt worden bij het opsporen van vandalen.

advertentie
advertentie