Afbeelding
Dott

E-bikes van Dott vanaf nu ook beschikbaar in Amersfoort

25 april 2022 om 07:33 Verkeer en vervoer

AMERSFOORT In Amersfoort kunnen inwoners en bezoekers (net als in Enschede) kennismaken met nieuwe ‘toegankelijke, onderhoudsvrije en veilige mobiliteitsdienst.’ Dat meldt Dott, een micromobiliteitsaanbieder gevestigd in Amsterdam. ,,Met de e-bikes van Dott wordt fietsen aantrekkelijk, word je ontzorgd bij het onderhouden van de e-bike en zorg je samen voor schonere lucht en minder verkeersdrukte in Amersfoort.

Om gebruik te maken van de gedeelde e-bikes heeft Dott naar eigen zeggen ‘betaalbare abonnementsprijzen’. Het gebruik van Dott e-bikes kost 0,25 per minuut en ontgrendelen is gratis. Om frequent gebruik te stimuleren, zijn er ook kortingskaarten per dag of maand beschikbaar in de app. ,,Dott heeft haar e-bikes en dienstverlening 24/7 in Amersfoort bereikbaar en doordat zij het wagenpark in eigen beheer heeft, kan er snel gehandeld worden naar de behoefte van de gebruiker.”

STRAATBEELD OPGERUIMD Sven Jaspers, General Manager voor Nederland bij Dott: ,,Met een vloot gedeelde e-bikes nemen er minder ongebruikte voertuigen ruimte in beslag in onze steden en hoeft ook niet iedereen een eigen voertuig te hebben. Dott neemt de aanschaf, het onderhoud, lekke banden en de dienstverlening voor zijn rekening, zodat fietsers gewoon van hun rit kunnen genieten en verder kunnen gaan met hun dag.”

De e-bikes van Dott hebben verwisselbare, duurzame batterijen met een groot bereik en lange levensduur, belooft het bedrijf. Door intelligente parkeertechnologie heeft Dott geschikte parkeerplekken in Amersfoort geselecteerd en toegevoegd aan de app, die gebruikers kunnen activeren bij hun abonnement. Op deze manier hoeven zij niet te zoeken naar openbare parkeerplekken en houd je het Amersfoortse straatbeeld opgeruimd. Ook worden zij gestimuleerd in goed parkeergedrag.”

REISPATRONENEN GEMONITORD De e-bikes halen snelheden tot 25 kilometer per uur. ,,Door gebruik te maken van de e-bikes van Dott dragen de gebruikers bij aan schonere lucht en minder verkeersdrukte in Amersfoort.” De gemeente Amersfoort ontvangt van Dott inzichten in reispatronen en gedragsveranderingen, maar ook data voor transportplanning en over gevaarlijke rijpatronen.

Meer informatie op https://ridedott.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie