'Bijvoorbeeld rondom de wekelijkse markt, nieuwe woningbouw of de opening van een supermarkt is het interessant om het verkeer in kaart te brengen.'
'Bijvoorbeeld rondom de wekelijkse markt, nieuwe woningbouw of de opening van een supermarkt is het interessant om het verkeer in kaart te brengen.' Samen Meten Utrecht

Bewoners gezocht voor verkeerstelling in eigen straat

13 april 2022 om 12:34 Verkeer en vervoer

AMERSFOORT Wil je weten hoe druk het is in je straat? Vanaf 30 mei zijn er weer nieuwe ‘Telramen’ beschikbaar. Met dit kleine apparaatje op een raam worden automatisch fietsers, voetgangers, auto’s en vrachtverkeer geteld. Samen Meten Utrecht zoekt nog deelnemers.

,,Verkeersmetingen vinden meestal plaats op hoofdwegen. Van gewone straten in gewone wijken is nog maar weinig verkeersinformatie beschikbaar”, schrijft Samen Meten Utrecht in haar oproep. ,,Met Telraam zijn allerlei interessante meetmomenten te bedenken. Bijvoorbeeld rondom de wekelijkse markt, nieuwe woningbouw of de opening van een supermarkt is het interessant om het verkeer in kaart te brengen. En ook gewone straten en gewone periodes zijn belangrijk, bijvoorbeeld voor de vergelijking tussen straten en wijken.” Iedereen kan zich aanmelden. Er zijn ongeveer tien ‘Telramen’ per gemeente beschikbaar.

Op dit moment doen al zestig bewoners mee aan het Telraam netwerk in de provincie Utrecht. Vanaf 30 mei zijn er dus nog eens honderd Telramen beschikbaar. Het einddoel is een Telraamnetwerk in alle gemeenten van de provincie Utrecht. Voorwaarde om mee te doen is een raam op de eerste of tweede verdieping met vrij uitzicht op de straat. Deelnemers krijgen het Telraam een jaar in bruikleen.

Informatie over het project is te vinden op www.samenmetenutrecht.nl. Aanmelden kan tot en met 15 mei. Er zijn ongeveer 10 Telramen per gemeente beschikbaar.
Aanmelden kan via https://samenmetenutrecht.nl/project/telraam/. Eind mei krijgen geïnteresseerden bericht of hun raam geschikt is voor deelname.
Telraam is een burgermeetproject in het kader van Samen Meten Utrecht, een groeiend netwerk van burgerwetenschappers die meten aan de kwaliteit van hun leefomgeving.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie