Clinic Parakano
Clinic Parakano Jan van Gestel

Kano en kajak Clinic op 24 april in Amersfoort, voor mensen met met name een lichamelijke of visuele beperking.

Sport Deel je nieuws

Op zondag 24 april organiseert de Commissie Parakano van het Watersportverbond in samenwerking met Kano Vereniging Keistad uit Amersfoort een clinic parakano voor mensen met een fysieke of visuele beperking. Het doel is om mensen met een handicap kennis te laten maken met de kanosport. Dit kan zowel recreatieve breedtesport zijn alsook wedstrijd t/m topsport. Ook mensen met een lichte verstandelijke beperking zijn welkom.

Vorige jaar is voor het eerst succesvol dergelijke eenzelfde clinic verzorgd bij KV Keistad. Ook regionaal hebben de clinics uitstraling gehad naar kanoverenigingen in de provincie Utrecht en Noord-Holland.

Deelnemers vanaf 12 jaar, die op zoek zijn naar een passende recreatieve of wedstrijdsport, zijn welkom. Voorwaarde voor deelname is dat er sprake is van een (blijvende of progressieve) beperking of handicap. Denk hierbij aan fysieke beperkingen /handicaps zoals bijvoorbeeld dwarslaesie, spina bifida, cerebrale parese, (onder)been amputaties, spierziekten of een visuele beperking. Enige zelfstandigheid in het maken van transfers is vereist. Bij twijfel overleggen we graag en kijken we eventueel samen naar support vanuit de organisatie. Een eigen buddy meebrengen kan natuurlijk ook. Vanzelfsprekend is deelname alleen mogelijk als je kan zwemmen. Ter plaatse bekijken we met de beschikbare hulpmiddelen wat er voor een stabiele en goede zit in de kano nodig is en gaan we proef varen op de Eem. 

Ook personen die buiten de regio Amersfoort wonen zijn uitdrukkelijk welkom. Deze deelnemers kunnen we in contact brengen met verenigingen in de eigen regio. 

Het gaat om een try-out / clinic om kennis te maken met de parakano (wedstrijd)sport

Leeftijd vanaf ca. 12 jaar.
Tijd: van 10:00 tot ca 12.30 uur.
Info en aanmelden via: mail@parakano.nl
meer informatie online: www.parakano.nl
Locatie: Kano Vereniging Keistad, Amersfoort
Datum: zondag 24 april
Advies: breng extra kleding en een handdoek mee.
Deelname aan deze clinic is gratis.

Wij streven een inclusieve kanosport na. Deze clinic is minder geschikt voor mensen met beperking aan de bovenste ledematen of met zwaardere verstandelijke beperkingen.
Heb je interesse in de kanosport met deze vormen van handicap, neem dan gerust contact met ons op via bovenstaand e-mail adres voor overleg over deelneme, aanvullende informatie en/of maatwerk.

advertentie