Badmintonveteranen schitteren

5 april 2014 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - De negende editie van het Nationaal Veteranen kampioenschap badminton, georganiseerd door BC Amersfoort in samenwerking met Badminton Nederland, was ook dit keer weer uiterst geslaagd te noemen. In de Juliana van Stolberg Sporthal was het weer genieten van fraaie partijen met badminton van formaat.

In de jongste klasse was het Dennis Steenland die met de eer ging strijken en in de 40-plus klasse was Joris Soerland op alle drie de onderdelen de beste. Ook echtgenote Georgy van Soerland - Trouerbach behaalde drie titels. Genieten was het ook in de finalewedstrijd 65-plus, waarin kampioen Ad Verhoof zijn zoveelste titel wist binnen te slepen.

Ook meervoudig oud Nederlands kampioen Rob Ridder sloeg weer genadeloos toe en won onder andere samen met zijn vrouw Marjan de mix in de categorie 60-plus. In het mannenenkel 50-plus was er goud voor Rick Paap en ging de titel bij de dames naar Sandra Kroon. John Roijendijk werd kampioen in de categorie mannen 45-plus en Peter Verweij was onbetwist de sterkste bij de 55 plussers. Met in de categorie 45-plus vrouwen winst voor Grace Kakiay en winst voor Geert Potjewijd (60-plus), een prachtige afsluiting van het Nationaal Toernooi Veteranen badminton.

Carlton Master Toernooi

Op zaterdag en zondag 15 en 16 maart organiseert BCA het jaarlijkse Internationale Master toernooi in de Juliana van Stolberg Sporthal. Dit toernooi maakt deel uit van het circuit van Master toernooien van Badminton Nederland, waaraan een ranglijst en prijzen zijn verbonden. Dit toernooi werd in 1964 voor de eerste keer gehouden in de Amersfoortse Markthallen en kent winnaars zoals Mia Audina, Yao Jie en Dicky Palyama.

De plaatsingslijst wordt bij de mannen aangevoerd door Nick Fransman en bij de dames door VELO speelster Ya-Lan Chang. Voor BC Amersfoort komen onder meer in actie: Ruben Jille, Michael Fowke, Kirsten van der Valk, Romy de Laak, Nick Smaling en Luc Maessen.