Voorbereiden voor seniorentriatlon.

5 april 2014 om 00:00 Sport

Amersfoort wordt steeds sportiever. Ook veel 65-plussers voelen zich fitter en gezonder door lekker in beweging te blijven. Buurtsportcoaches zijn in opdracht van de gemeente Amersfoort actief om er voor te zorgen dat steeds méér mensen meedoen aan sportactiviteiten.

Vorig jaar heeft de eerste seniorentriatlon in Amersfoort plaatsgevonden. Het was een groot succes en de 75 deelnemers waren erg enthousiast over de actieve en gezellige dag in en rond het Sportfondsenbad.

Op woensdag 28 mei organiseren de Buurtsportcoaches van SRO vanaf 10 uur ’s morgens de 2e senioren triatlon in Amersfoort. U kunt kiezen voor een lichte (1,5 uur) , middelzware (2,5 uur) en

zwaardere (4 uur)variant. In plaats van hardlopen als onderdeel, wordt er tijdens de senioren triatlon alleen maar gewandeld. De overige onderdelen, zwemmen en fietsen, zijn gelijk aan de officiële triatlon.

Geïnteresseerden kunnen ter voorbereiding al vast meedoen aan een wandeltraining onder leiding van een gecertificeerde wandeltrainer van Atletiekvereniging Altis in Park Randenbroek.

Vanaf 19 maart tot eind mei wordt er elke woensdagmiddag om 14.00 uur gestart bij de ingang van het Sportfondsenbad, waar u uw auto of fiets kunt parkeren. De wandeltraining duurt drie kwartier met een opbouw naar een uur. Tijdens het wandelen krijgt u ook gerichte oefeningen om het uithoudingsvermogen te verbeteren. U kunt gratis meedoen aan de proefles op woensdag 19 maart, daarna betaalt u € 2,- per training. Na afloop van de les kunt u samen een kopje thee drinken in het horecagedeelte van het Sportfondsenbad.

Inschrijven voor deze voorbereidingscursus kan door te mailen naar hzuiderduin@sro.nl. of te bellen naar 06-17455323.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie