De Posthoorn verrast met punt tegen Loosdrecht

5 april 2014 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Bijna had De Posthoorn afgelopen zaterdag in de inhaalwedstrijd tegen kampioenskandidaat Loosdrecht voor een stunt gezorgd. De dit seizoen matig presterende Amersfoorters zagen in de slotfase een bijna zekere driepunter aan hun neus voorbijgaan. Op de fraaie 2-1 van Jeroen Louissen hadden de bezoekers nog een antwoord (2-2).

door Balt Gmelig

Natuurlijk was dat uiteindelijke resultaat een tegenvaller voor trainer Henk van de Fijnegeer en de zijnen. Maar met de meer dan verdiende remise tegen de nummer twee op de ranglijst van de derde klasse C mocht de thuisploeg ook tevreden zijn. Met na rust een man minder op het veld (vlak voor rust kreeg Jochem van Koot rood) leverde de thuisploeg de beste prestatie tot nu toe dit seizoen. Dat vond ook Louissen. ,,Zeker als je naar de stand op de ranglijst kijkt en zo lang met tien man speelt. Maar ook

het gelijke spel tegen CJVV en de 6-1 overwinning tegen Waterwijk waren eerder van ons mooie teamprestaties."

Het onverwachte punt tegen Loosdrecht komt voor het met degradatie bedreigde De Posthoorn op een goed moment. ,,Dit resultaat is sowieso goed voor het moraal", aldus de schutter. ,,Het zal wel lastig worden om ons te handhaven. Het is echter niet onmogelijk om twee ploegen onder ons te laten, zodat we ons via de nacompetitie veilig kunnen spelen."

De in Venlo geboren middenvelder beseft ook dat de selectie van de club op de Bokkeduinen dit seizoen te weinig kwaliteit heeft om in de derde klasse een rol van betekenis te kunnen spelen. ,,We zijn één van de zwakke broeders in deze competitie. Ploegen als VOP, TOV en Loosdrecht hebben meer kwaliteit in huis dan wij maar voor Eemnes, Cobu Boys, Eemboys en Waterwijk doen wij niks onder." Op een andere locatie in Amersfoort, sportpark Olympus in Vathorst, was Louissen vorig seizoen nog actief als speler van VOP. Die club heeft geen degradatiezorgen, sterker nog. In dezelfde klasse waarin De Posthoorn uitkomt, stevent de formatie van trainer Wim de Haas op het kampioenschap af. Louissen: ,,VOP blijft altijd speciaal voor mij en natuurlijk zou ik liever om de prijzen spelen in plaats van vechten tegen degradatie. Ik heb echter vorig jaar voor De Posthoorn gekozen en voor die club geef ik me nu de volle honderd procent."

Louissen heeft als speler van De Posthoorn nu vier treffers op zijn naam staan. ,,Dat doelpunt tegen Loosdrecht was zeker de mooiste van de vier." De meeste doelpunten in één seizoen produceerde de in Amersfoort wonende Louissen bij een van zijn vier vorige clubs (VOP, Hoogland, Nieuwland en Cobu Boys). ,,Bij VOP heb ik in één seizoen zeven of acht keer gescoord, geloof ik. Een stuk of vijf uit een vrije trap." Tevreden over zijn optreden bij De Posthoorn is Louissen tot nu toe niet echt. ,,Ik heb weliswaar een aantal goals gemaakt en wat assists gegeven maar ik vind dat ik nog veel beter kan."

Over een verlenging van zijn verblijf op de Bokkeduinen heeft Louissen nog geen beslissing genomen. ,,Ik ben nog niet met het volgende seizoen bezig. Ik wil eerst met De Posthoorn voor onze laatste kansen vechten." Ambities heeft de docent gymnastiek nog wel. ,,Ik hoop in de toekomst hoger dan de derde klasse te voetballen. Ik ben 27 en wil nog graag een paar goede jaren als voetballer meemaken."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie