Nederlands Veteranen Kampioenschap Badminton

5 april 2014 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Op zaterdag 8 en zondag 9 maart aanstaande organiseert BC Amersfoort in samenwerking met Badminton Nederland voor de negende keer in successie het Carlton Nederlands Kampioenschap Veteranen. De afgelopen jaren groeide het aantal deelnemers van 90 naar bijna 150.

Bij de mannen is Dennis Steenland als eerste geplaatst. Bij de vrouwen 35-plus is er helaas geen inschrijving te melden. In de overige klassen zijn veel oud-kampioenen, zoals Joris van Soerland (40-plus), Martin Monfils (60-plus) en Ad Verhoef (65-plus). Bij de vrouwen gaat Georgy van Soerland voor haar eerste titel in de categorie 40-plus. Jeanette van de Werff kan vanwege een blessure haar titels dit jaar niet verdedigen.

Van de organiserende vereniging BC Amersfoort nemen een groot aantal spelers deel waaronder Esther Fleurbaay en Karel Weinberg, die beiden als kanshebber gelden voor de titel. De wedstrijdleiding is in de vertrouwde handen van Ans Top, Marieke Geurtsen en Jos Weinberg.

Er zullen komend weekend zo'n 230 partijen worden gespeeld. Op zaterdag wordt er gespeeld van 10.00 uur tot 20.00 uur. De finaledag op zondag 9 maart start om 12.00 uur. Huldiging kampioenen vanaf 17.00 uur. Locatie beide dagen Juliana van Stolberg Sporthal.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie