Nieuwe lichting Citytrainers.

5 april 2014 om 00:00 Sport

De derde lichting Amersfoortse Citytrainers heeft onlangs de opleiding afgerond en de behaalde certificaten ondertekend. Citytrainers zijn jongeren tussen de 14 en 21 jaar die actief bezig zijn met sport. Niet alleen voor zichzelf, maar voor iedere inwoner van Amersfoort. Zij organiseren, begeleiden en ondersteunen de Buurtsportcoaches van SRO bij de uitvoering van sportactiviteiten.

Voordat de jongeren het certificaat voor Citytrainer ontvangen volgen zij de theoriecursus ‘Ik train mijn stad’ . Ook een gerichte praktijkstage bij één van de buurtsportcoaches van SRO vormt een onderdeel van de cursus. Aan het einde van de opleiding is de uitreiking van de certificaten altijd een feestelijk moment. 23 Jongens en meiden ontvingen onder toeziend oog van wethouder Sport Hans Buijtelaar en een grote groep familie, vrienden en docenten hun certificaat .

Het was een feestelijke aangelegenheid in De Dissel in Hooglanderveen, waar de Citytrainers door middel van het geven van actieve workshops konden laten zien wat zij de afgelopen maanden hebben geleerd. Projectleider Harry Hamstra van SRO was tevreden. ‘Het is mooi om te zien wat deze groep jonge Citytrainers in een korte periode in zich opnemen en kunnen laten terugkomen in de uitvoering’ . Tijdens de uitvoering was ook B.Slim Hero en Citytrainer Tariq Aghoosaro aanwezig.

De komende maanden zijn de Citytrainers te zien bij verschillende sportactiviteiten, verspreid over heel Amersfoort.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie