Vermeulen wil met titel afscheid nemen

5 april 2014 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Slechts één keer moesten Merijn Vermeulen en zijn medeverdedigers zondag op het hoofdveld van APWC buigen voor een doelpunt van de tegenpartij. Die treffer in de slotfase had echter geen invloed meer op de uitslag van het duel APWC - Kismet. Aan twee doelpunten in de tweede helft had de kampioenskandidaat voldoende om de belangrijke driepunter in eigen huis te houden (2-1).

door Balt Gmelig

Vorig jaar slaagde APWC er via de nacompetitie niet in om de zesde klasse te verlaten. Vermeulen was destijds ook van de partij. ,,Helaas hebben wij het toen niet gehaald. Dan moet het dit jaar maar gebeuren. Daarom was dit een hele belangrijke overwinning." Na de twaalfde zege van APWC dit seizoen is de achterstand op koploper Allen Weerbaar slechts één punt. ,,We hebben alles nog in eigen hand, " concludeerde Vermeulen aan de vooravond van het cruciale duel tegen de lijstaanvoerder, komende zondag in Bussum. ,,Thuis hebben wij wel van Allen Weerbaar verloren maar toen had de uitslag net zo goed andersom kunnen zijn." APWC verloor de eerste ontmoeting met Allen Weerbaar eerder dit seizoen met 2-5. Vermeulen: ,,Het wordt natuurlijk wel voor ons een moeilijke pot. Ik schat onze winstkansen op 60/40 procent."

Vermeulen is bezig aan zijn tweede seizoen bij APWC na jarenlang voor plaatsgenoot Amsvorde te hebben geacteerd. ,,Vorig seizoen speelde ik niet zo lekker. Ik merk dat ik dit seizoen op mijn normale niveau zit." Over zijn optreden tegen Kismet was de geboren en getogen Amersfoorter tevreden. ,,Het ging wel lekker. Maar ik heb geen super pot gespeeld." Eén keer kreeg de dertiger de kans om zijn ploeg aan een voorsprong te helpen. Hij mocht in de eerste helft een vrije trap nemen, echter zonder succes. ,,Het schot was niet hard genoeg. Met meer vaart had de bal er misschien wel ingegaan."

Niet altijd kon Vermeulen tot nu toe op een basisplaats rekenen. ,,In mijn eerste jaar bij APWC heb ik wel de meeste wedstrijden gespeeld. Maar ik zat ook wel op de bank. Dit seizoen ben ik als linkshalf in de basiself begonnen. Daarna heb ik linksachter gespeeld. Die plek heeft wel mijn voorkeur. Ik vind het fijn om mij in een tegenstander vast te kunnen bijten en hem volledig uit te schakelen. Dan ben ik ook op mijn best. Dat is vandaag tegen Kismet aardig gelukt."

Volgend seizoen zal APWC niet meer op de diensten van Vermeulen kunnen rekenen. Samen met zijn huidige ploeggenoten Arno Cnossen, Pim Klement en Eelco van Norden keert Vermeulen op het oude nest terug. ,,Ik ga bij Amsvorde in een vriendenteam spelen."

Hij wil zijn huidige club wel graag met een goed gevoel verlaten. ,,Ik wil het hier met promotie naar de vijfde klasse afsluiten. Leuk voor de club en ik gun het ze ook. Natuurlijk het liefst direct door een kampioenschap maar via de nacompetitie is ook prima. Als wij maar uit die zesde klasse komen. Ik ben ervan overtuigd dat dat gaat lukken. Het team is beter dan vorig

jaar."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie