voetbal zondag

15 april 2014 om 00:00 Sport

Sporting Almere - APWC (1-3) 2-4 Ysssin Amiane 1-1, 1-2, Raymond Dijkhuis 1-3, Yassin Amiane 1-4

Na de afgelasting van vorige week kon de nummer twee in de zesde klasse, APWC, de mouwen lekker opstropen. Nu tegen Sporting Almere dat al een tijdje in het rechterrijtje staat geparkeerd. De Amersfoorters, die volgend jaar oefenmeester Imam Evre op de regisseursstoel krijgen, speelden met veel inzet ondanks dat de openingstreffer door de thuisploeg werd gemaakt. Daarna was het onder meer de trefzekere Yassin Amiane die liefst drie doelpunten produceerde waaronder een fraaie uit een vrije trap. „Ik ben erg blij met dit resultaat”, concludeert Rogier de Heus.

Abcoude - Quick 1890 (0-1) Richard Moore 2-1

Quick 1890, dat in de tweede klasse keurig op een vijfde plaats staat, reisde af naar voetbalclub Abcoude. Op papier hadden de Amersfoorters een simpele middag. Dat leek het ook te gaan worden nadat de Amersfoorters via Richard Moore de 0-1 binnen tikten. „We hadden in deze helft heel eenvoudig nog drie extra doelpunten kunnen maken”, weet Caspar Kers. Na rust was het juist de thuisploeg die aandrong en twee keer doeltreffend kon uithalen. „Zij scoorden, wij niet”, verzucht Kers.

VVZA - Blauw-Wit (1-0) 1-0 Michael Ouwerkerk 1-0

De Zeehelden kregen het hoofdstedelijk Blauw-Wit op bezoek. Een kraker dus die voor de Amersfoorters zo belangrijk is om weer een beetje lucht te krijgen in de benauwde kelder van de tweede klasse. Een dat beetje lucht kregen ze toen Michael Ouwerkerk na een 0-0 ruststand het bordje kon verhangen. De thuisploeg verdedigde daarna met verve de winst en de meer dan verdiende driepunter.

VV De Dreef - Amsvorde (0-1) Bas van de Velde 1-1

Dit duel werd een strijd tussen ogenschijnlijk twee gelijkwaardige ploegen die beide in de vierde klasse rond de tiende plaats zijn terug te vinden. De winnaar zou zich voorlopig kunnen onttrekken van de onderste plaatsen. „We mogen vandaag in ieder geval niet verliezen”, aldus Dennis van Dijk. Amsvorde begon ijzersterk en had zeker in de eerste helft vier opgelegde kansen waaruit alleen Bas van de Velde kon scoren. Na de pauze werd het spelniveau wat minder. Toen minuten voor tijd haalde de Utrechtse ploeg alsnog een puntje binnen.