Zwemploeg De Amer verovert podium in Soest

6 april 2014 om 00:00 Sport

Tijdens het derde en tevens laatste deel van de Soester

Kikkersprint toonde de zwemploeg van De Amer aan dat op regionaal niveau goed aan de weg getimmerd wordt. Afgelopen zaterdag pakte de zwemploeg de eindoverwinning in het clubklassement. Deze eindoverwinning was te danken aan 15 podiumplekken in het individuele klassement, opgemaakt na drie wedstrijden. De organiserende vereniging, De

Duinkikkers werd op ruime achterstand tweede, gevolgd door Go Swim uit Woerden.

Zowel bij de mannen als bij de vrouwen ging de eindoverwinning naar De Amer. Yuri van Omme toonde net als Anne Duijst met onder andere een overtuigende winst op de 100m schoolslag aan, dat zij met recht op de hoogste trede stonden in het eindklassement. Van Omme liet daarbij clubgenoot Dick

Kampman achter zich, hij behaalde een derde plaats.

De dames onder 19 jaar deden ook goede zaken. De met een schouderblessure zwemmende Francine Burema verdedigde met verve haar eerst plaats in het eindklassement. Clubgenote Jasmin Lotfolahian kwam net tekort, en pakte de tweede plaats.

Bij de heren onder 17 jaar ontbrak Tijmen Linthorst vanwege een handblessure.De letterlijke "lachende derde" was trainingsmaatje Leon Grasmeijer, die het brons mee naar huis nam.

Volledig roodgekleurd was het podium bij de dames onder de 17 jaar. De eindoverwinning ging naar Myra Smulders, gevolgd door Naomi Stam en Robin Mol.

Nina Snippe blijft dit seizoen de concurrentie verbazen. In de leeftijdscategorie tot 13 jaar pakte ze ruim de winst, terwijl Benjamin Lotfolahian genoegen moest nemen met zilver bij de jongens. Zowel bij de jongens als meisjes onder de 12 jaar was de Amer goed voor een podiumplek. Tim Tielkemeijer pakte zilver bij de jongens en Jet la Croix was goed voor brons bij de meisjes. In de jongste categorie (tot 11 jaar) verraste Elenya Akyurek, pas onlangs gestart met wedstrijdzwemmen, met plaats drie. Clubgenote Esmee Dijkstra ging aan de haal met de eindoverwinning.

Traditie getrouw werd de Soester Kikkersprint afgesloten met een 8 x 50m vrijeslag mix estafette. Bij de jeugd leek de winst te gaan naar De Amer, maar door een te snelle overname volgde diskwalificatie.

Bij de senioren was de reserveploeg van de Amer “best of the rest”. In hun strijd zwommen zij de concurrentie op enige achterstand.

De eerste estafetteploeg leidde van start tot finish, waarbij de concurrentie op bijna 20 seconden gezwommen werd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie