AZ&PC achtste op NK minioren clubteams

Sport

Op zondag 9 februari nam AZ&PC voor de 5e keer op rij deel aan de Nationale Arena Club Meet (NACM) in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven, het officiele NK clubteams voor minioren zwemmers in de leeftijd 8 tot 12 jaar.

De ploeg onder leiding van Lidia van Bon en Edwin van Norden plaatste zich november vorig jaar, niet alleen door voor de 5e keer op rij kampioen te worden van de provincie Utrecht, maar ook van de regio MidWest (provincie Utrecht en Noord-Holland).

Doelstelling dit weekend, de stijgende lijn van de vorige edities voort te zetten, en de 7e plaats van 2013 te verbeteren. Vooraf was bij de jongens ingezet op sterke estafettes. Die opzet lukte, een 5e plek op de 3x50m vlinderslag (Stijn Zwart, Florian van Heest en Daniël Rykov) en een tweede plek op zowel de 3x50m schoolslag (Anders van Norden, Florian van Heest en Kirill Hrabcuns) als de 3x50m rugslag (Stijn Zwart, Florian van Heest en Kirill Hrabcuns). Ook de meisjes scoorden goed op de estafettes 6e op de 3x50m schoolslag (Danique Stam, Milou Nagelhout en Maaike Issard) en de 3x 50m rugslag (Giulia van Heest, Milou Nagelhout en Lieke Nijmeijer) en een degelijke 10e plaats op de 3x50m vlinderslag (Giulia van Heest, Milou Nagelhout en Roos Zwart). Zo werden 71 punten op de estafettenummers binnen geharkt.

Op de individuele nummers was Kirill Hrabcuns sterk met een 3e plek op de 100m wisselslag in een persoonlijk record van 1.16.60. Maaike Issard was een klasse apart, zij zwom op zowel de 100m vrijeslag (1.09.76) als de 100m wisselslag (1.19.41) naar de eerste plaats en haalde daarmee 32 punten binnen voor AZ&PC.

De 24 koppige ploeg van AZ&PC werd met een totaal van 156 punten gedeeld 8e op slechts 29 punten van het podium. Op de hoogste trede van dat podium stond de thuisploeg PSV, die voor het eerst met de hoofdprijs aan de haal ging.

advertentie
advertentie