Nieuwland klopt Woudenberg

5 december 2012 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Tweedeklasser Nieuwland heeft zaterdag de aanval van Woudenberg op de tweede plaats afgeslagen. Op eigen veld bleven de Amersfoorters de streekgenoten met 2-0 de baas.

Het was op sportpark Nieuwland geen beste wedstrijd wat de twee teams het publiek voorschotelde. Na vijf minuten vond Nieuwland al het eerste gaatje in de defensie van Woudenberg. Guitan Peters schoot de bal vanaf een meter of twintig in de kruising van het Woudenbergse doel: 1-0. In de resterende minuten van de eerste helft was Nieuwland de betere ploeg maar meer doelpunten produceerden de Amersfoorters niet.

Na rust waren de rollen omgedraaid. Woudenberg kwam wat beter uit de verf. Veel kansen kregen de bezoekers echter niet. In de 85e minuut viel het beslissende tweede doelpunt. Uit een voorzet van Johan Gelderblom bepaalde Virginio Damo met een kopbal de eindstand op 2-0.