VVZA afgetroefd

5 december 2012 om 00:00 Sport

LEERSUM - Zondagderdeklasser HDS behaalde in eigen huis een op alle fronten dik verdiende 4-2 overwinning op VVZA. Met name in de eerste helft speelde de thuisploeg gedisciplineerd, gretig en met vol overgave tegen een van de titelkandidaten. Vanuit een goede organisatie en met goed opgezet combinatie -en positiespel werden de gasten in de eerste helft weggetikt. Met de 1-0 in de 8e minuut en de 2-0 voorsprong in de 22e minuut liet de ploeg van trainer Jan van Dalem zien dat het tot goed voetbal in staat is.

VVZA daarentegen speelde zonder overtuiging en miste vooral de organisatie in de ploeg. De ruststand van 2-0 was dan ook voor HDS dik en dik verdiend. Maar in het eerste kwartier van de tweede helft kwam bij de thuisploeg de klad er in en slaagde een fanatieker spelend VVZA om, met nog een half uur te spelen, op gelijke hoogte te komen (2-2). Toch was het de thuisploeg die zich wist te herpakken en in het laatste half uur van de wedstrijd de dienst uitmaakte: 4-2.

De doelpuntenmakers: 1-0 Nick de Rooij, 2-0 Rudy Hack, 2-1 Freek Rubrech, 2-2 Marcel Pietersen, 3-2 Rick van Cooten, 4-2 Wilco van Drie.