Quick en VVZA delen punten

21 november 2012 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - De stadsderby tussen Quick en VVZA heeft zondag geen winnaar opgeleverd. Na 90 minuten eindigde het onderhoudende duel op een goed bezet sportpark Dorrestein in een 2-2 remise.

Met die uitslag mocht uiteindelijk Quick nog het meest tevreden zijn, omdat de ploeg drie minuten voor het einde van de reguliere speeltijd onverwacht met een achterstand werd geconfronteerd. Met een man minder, door een rode kaart (twee keer geel) in de 58e minuut voor Michael Bakkenes, wist Marcel Pietersen toch het tweede VVZA doelpunt te laten aantekenen (1-2) en leek de winst een kwestie van tijd. Maar juist in de resterende extra minuten kwam Quick via een door Paul Richard benutte strafschop op gelijke hoogte: 2-2.

In de 31e minuut had Michael Ouwerkerk VVZA aan een 0-1 voorsprong geholpen. Twee minuten na rust zorgde Jamal Belakhdar met een fraaie treffer voor de gelijkmaker: 1-1. Sebastiaan Verhoeve volgde in de slotfase nog het voorbeeld van zijn ploeggenoot Bakkenes. Hij kreeg ook de rode kaart (twee keer geel) te zien.